miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

SINDICATUL PORŢILE DE FIER DECLANŞEAZĂ GREVĂ JAPONEZĂ LA HIDROSERV

Sindicatul Portile de Fier , din cadul Hidroelectrica – Serv SA, declanşează greva japoneză, începând cu data de 11 iunie, acuzându-i pe administratorul judicar al Hidroelectrica, Remus Borza şi directorul Hidrolectrica Serv, Radu Silaghi că prin deciziile lor, pun în pericol funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor hidroenergetice.

hidroservPreşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu a declarat marţi, printr-un comunicat de presa, că greva japoneză va fi declanşată pe termen nelimitat, începând cu data de 11 iunie, angajaţii Hidroserv din sucursalele de la Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Slatina şi Cluj, urmând să îşi desfăşoare activitatea în mod normal, la locul de muncă, purtând banderole albe la braţ.

“Prin declanşarea acestei acţiuni Sindicatul Portile de Fier doreşte să tragă un semnal de alarmă conducerii Ministerului Economiei şi Guvernului României asupra situaţiei critice în care se află Sistemul Energetic Naţional, în mod special Sectorul Hidroenergetic.(…) Atat Hidroelectrica, cat si Hidroelectrica – Serv sunt manageriate de persoane care nu au competente nici profesionale specifice domeniului si nici manageriale. De fapt acestea prin comportamentul si deciziile adoptate dovedesc ca servesc mai degraba interesele unor grupari de interese,altele decat cele ale societatilor si ale economiei nationale.”, arată preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu.

Contactat marţi, Popescu a îndreptat acuzaţiile care au dus la declanşarea grevei japoneze către administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza şi directorul directorul Hidrolectrica Serv, Radu Silaghi, pe care îi acuză că prin deciziile pe care le iau, pun în pericol funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor hidroenergetice, întrucât acestea nu sunt întreţinute.

“Se doreşte vânzarea de active din cadrul Hidroelectrica, au fost stopate investiţiile la Hidroelectrica. Datorită neefectuării lucrărilor de mentenanţă, este pusă în pericol funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor hidroenergetice. Remus Borza şi Radu Silaghi îngroapă rândul şomerilor, nu respectă capitolul social din programul Guvernului României.”, a declarat marţi, Cristinel Popescu.

La greva japoneză vor participa un număr de 1100 de angajaţi, reprezentaţi de Sindicatul Porţile de Fier.

În cadrul sucursalelor Hidroeserv din ţară lucrează un număr de aproximativ 2 000 de angajaţi, după ce în 2013 au fost disponibilizaţi, li s-au încheiat contractele pe termen limitat sau au ieşit din sistem, aproximativ 600.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top