sâmbătă , 6 martie 2021
NEWS ALERT

SÎRBOIU, IANOŞI, FIŞTER ŞI DUDUCEA AU FOST LĂSAŢI ÎN LIBERTATE DE CURTEA DE APEL BUCUREŞTI

Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri seara, propunerea de arestare preventivă a prim-procurorului Carmen Sîrboiu şi poliţiştii Ionuţ Fişter, şef al Formaţiunii Rutiere din Cadrul Poliţiei municipiului Orşova şi comisarul şef Ion Ianoşi, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Păoliţie Mehedinţi. De asemenea, instanţa a considerat nefondată propunerea de arestare preventivă a omului de afaceri Sorinel Duducea.

DNA„Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Popescu Constantin, Duducea Viorel-Sorinel, Fişter Liviu-Ionuţ, Ianoşi Ion şi Sîrboiu Carmen, dacă nu sunt reţinuţi ori arestaţi în altă cauză.”, se arată în textul sentinţei dată de Curtea de Apel Bucureşti.

Cei patru au fost reţinuţi de DNA pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor derulate la Drobeta Turnu Severin şi Orşova.

Potrivit unui comunicat al DNA, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Carmen Sîrboiu, ridicată marţi de la domiciliul său din Drobeta Turnu Severin a fost reţinută pentru infracţiunile de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru altul, de foloase necuvenite şi instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În cazul  comisarului şef Ion Ianoşi, care deţine funcţia de şef al Serviciului de Investigaţii Fraude din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, anchetatorii au reţinut două acuzaţii de luare de mită.

Totodată, subofiţerul de poliţie Ionuţ Fişter, şef al Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei municipiului Orşova este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii, pentru altul de foloase necuvenite, procurorii DNA reţinând în cazul său şi două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În aceeaşi cauză Viorel-Sorinel Duducea, administrator al SC Via Vita SRL şi SC Via Vita Construcţii SRL, supranumit şi „regele asfaltului din Mehedinţi”, a primit ordonanţă de reţinere pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

De asemenea, DNA a arătat că a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de omul de afaceri Constantin Popescu, fostul şef al Organizaţiei PSD Orşova, care se află în arest preventiv din data de 2 aprilie 2014, în dosarul de corupţie în care sunt arestaţi şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, dar şi fostul şef al Poliţiei Mehedinţene, Ştefan Ponea.

În dosarul în care marţi dimineaţa s-au efectuat opt percheziţii în Orşova şi Drobeta Turnu Severin, Constantin Popescu este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, dar şi de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Oana Mitu

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top