duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

ŞOFERII SUNT AMENDAŢI ÎN SEVERIN DACĂ PARCHEAZĂ ÎNTR-O STAŢIE ÎN CARE NU OPREŞTE NICIUN AUTOBUZ

În Drobeta Turnu Severin a fost marcată o staţie de autobuz deşi oamenii spun că un astfel de mijloc de transport nu circulă în zonă de 20 de ani. Se întâmplă în Gara din municipiu. Paradoxul este că poliţiştii organizează periodic acţiuni de degajare a traficului şi îi amendează pe şoferii care parchează în staţia respectivă. Ieri, au fost amendaţi şase conducători auto care s-au şi revoltat împotriva poliţiştilor.

statia fara autobuzPoliţiştii locali împreună cu cei de la Transporturi au organizat acţiunea de eliberare a căilor de acces în Gara Drobeta Turnu Severin. Mai multe maşini au fost găsite parcate pe marcajul staţiei de autobuz semnalizată şi cu indicator. Nemulţumirea oamenilor a fost cu atât mai mare cu cât, în Gară nu trece niciun astfel de autovehicul şi au considerat că poliţiştii organizează acţiuni din exces de zel, având în vedere că în zonă locurile de parcare sunt foarte puţine.

„Am avut maşina trasă într-o parte şi sunt nişte dungi. Aici, în Gară, nu a oprit niciodată niciun autobuz, a oprit pe timpul lui Ceauşescu. Sunt semnele puse ca să nu ai unde să opreşti.”, a spus un şofer revoltat care a refuzat să semneze procesul verbal întocmit de poliţişti.

„Am primit 180 de lei, m-a pus să semnez procesul verbal. Am făcut contestaţie, am scris în procesul verbal, dar nu vor să scrie tot ce spun eu, (n.r. poliţiştii). Spun că nu se poate, că atâta se scrie. A zis că îmi dă 180 de lei şi mă amendează din cinci în cinci minute, dar vreau să vă explic că nu sunt locuri de parcare, dar sunt semnele puse aiurea.”, a mai declarat şoferul revoltat.

statie de autobuz2Conducătorii auto spun că lasă maşinile în staţia de autobuz pentru că nu sunt locuri de parcare. În plus, zona este împânzită de indicatoare care interzic oprirea sau staţionarea.

„Am fost amendat cu 180 de lei pentru că am parcat-o în staţia de autobuz, dar de când s-a făcut Gara, eu nu am văzut autobuz şi nu trece, puteţi să urmăriţi. E o aberaţie”, a spus un alt şofer revoltat de amenda primită.

„ Pentru câte maşini sunt, sunt foarte puţine locuri. N-au maşinile unde să tragă, iar acţiunea asta o fac când vor ei (n.r. poliţiştii). Indicatoarele sunt puse aiurea. Aici nu am văzut autobuz de 20 de ani în Gara aceasta, dar există staţie de autobuz.”, a declarat şi un pieton, aflat în trecere în zona respectivă.

În urma acţiunii, poliţiştii au dat şase amenzi pentru parcare interzisă dar şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Asta după ce şoferii amendaţi la regimul rutier s-au luat la ceartă cu poliţiştii.

AUTORITĂŢILE RECUNOSC PARADOXUL

„Am depistat mai multe persoane care au parcat în apropierea Gării, în zone interzise, unele dintre ele având şi o atitudine refractară la solicitarea noastră de a elibera spaţiile unde nu au voie să parcheze. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru şase persoane, însă este totuşi o problemă în legătură cu marcajele ce s-au făcut atunci când a fost dată Gara în folosinţă, ce nu mai concordă cu realitatea întrucât staţiile de autobuz sunt fixate, dar nu trece niciun autobuz şi atunci oamenii, pe bună dreptate, văzând că nu trec autobuze, parchează în zona staţiilor.”, a declarat şeful Poliţiei Transportului Mehedinţi, comisar şef Pantelică Bobârsc.

Întrebat cu privire la o eventuală soluţie care să reglementeze corespunzător parcarea în Gara Drobeta Turnu Severin, şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi a adăugat că în urma acţiunii de miercuri va face adresă către Primăria Drobeta Turnu Severin pentru ca marcajele în zona respectivă să fie scoase şi amplasate conform realităţii. Staţia de autobuz cu pricina a fost marcată în 2010, atunci când s-a dat în folosinţă Gara din Drobeta Turnu Severin.

Oana MITU

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top