miercuri , 23 septembrie 2020
NEWS ALERT

SORIN GRINDEANU (PSD): PROPUNEREA LUI FRUNZĂVERDE PRIVIND REGIONALIZAREA TREBUIE LUATĂ ÎN CALCUL

Sorin Grindeanu, secretar general adjunct al PSD, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că recenta propunere a preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde privind regionalizarea, respectiv ca judeţul Mehedinţi să facă parte din Regiunea Vest, trebuie luată în calcul.

sorin_grindeanu-24508Parlamentarul social-democrat a subliniat că, o bună perioadă de timp, judeţul Mehedinţi a aparţinut regiunii Banat şi a atras atenţia asupra avantajelor economice pe care le-ar reprezenta venirea, în aria de jurisdicţie a regiunii de Vest, a unor zone precum Porţile de Fier, a Dunării şi a întregii frontiere cu Serbia, din sud-vestul ţării.
‘’Politic vorbind, propunerea lui Frunzăverde merită luată în calcul, dacă ţinem cont ce înseamnă Porţile de Fier pentru noi”, a spus Sorin Grindeanu.

El a punctat că, din punct de vedere istoric, jumătate din locuitorii judeţului Mehedinţi se consideră bănăţeni şi a apreciat ca pozitivă intenţia premierului Victor Ponta de a se discuta despre o recreionare a hărţii regiunilor, vorbind despre zece regiuni, în loc de opt.

“Este bună intenţia premierului de a discuta despre zece regiuni. Spre exemplu, dacă vorbim despre Hunedoara, Alba şi Sibiu, este clar că Hunedoara este mai apropiată de acestea, decât de Banat”, a punctat Grindeanu.

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest, Sorin Frunzăverde, a declarat luni, pentru AGERPRES, că judeţul Mehedinţi trebuie să facă parte din această regiune, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

“Este natural ca Hunedoara să formeze o regiune împreună cu Alba şi Sibiu, datorită legăturilor existente în această zonă, create de-a lungul timpului. De asemenea, cred că judeţul Mehedinţi trebuie să facă parte din Regiunea Vest, datorită legăturilor tradiţionale existente, a integrării economice, iar, în acest fel, a posibilităţii de a aborda mult mai coerent problematica dezvoltării la Dunăre”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte al PNL.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top