miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

SORINEL DUDUCEA LĂSAT ÎN LIBERTATE DE MAGISTRAŢII DE LA CURTEA DE APEL CRAIOVA

Regele asfaltului din Mehedinţi, Sorinel Duducea, a fost lăsat în libertate de magistraţii de la Curtea de Apel Craiova. Omul de afaceri a primit însă interdicţia de părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

sorinel duducea

Curtea de Apel Craiova a admis vineri recursul formulat de Sorinel Duducea faţă de măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile. Faţă acesta, magistraţii au luat însă măsura de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. De asemenea, Duducea este obligat să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi învinuiţi din acelaşi dosar  şi să desfăşoare activităţi specifice administratorului social al unei societăţi comerciale.

Unul din magistraţii care au făcut parte din completul de judecată, a avut opine separată în sensul respingerii ca nefondat a recursului declarat de Duducea Viorel Sorinel.

Ceilalţi inculpaţi arestaţi în acelaşi dosar, Tănase Bretianu, Tănase Anca, Lupu Costin Iulian, Tutunaru Claudiu Costel, Fruntelată Emil şi Bogdan Nicu rămân în continuare în arest, în cazul acestora magistraţii respingând recursurile ca nefondate.

Regele asfaltului din Mehedinţi, Sorinel Duducea, a fost arestat în data de 6 iunie pentru 29 de zile pentru sărvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.Procurorii DIICOT spun că Duducea face parte dintr-un grup infracţional constituit din 20 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În data de 5 iunie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T.  au efectuat  un număr de 24 de percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor Mehedinţi (21),  Dolj (1) şi Olt (2),  la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale”. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand mai multe societăţi comerciale,  controlate direct sau prin persoane interpuse, prin  înregistrarea în evidentele contabile a unor  facturi fiscale aferente  unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus in mod ilegal  TVA si au diminuat impozitul pe profit.

DIICOT susţine că activitatea infractionala a fost sprijinită de către comisarul şef Gheorghe Huza din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi fostul director executiv în cadrul  DGFP Mehedinţi, Violeta Crăciun. Prejudiciul cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeşte suma de 2.200.000 de euro.

Corina Macavei

 

loading...


Un Comentariu

  1. Si cum SE RECUPEREAZA acest prejudiciu ?! Puneti sechestru pe toate valorile mobile si imobile ale acestora ..
    Cu puscaria NU RECUPERATI prejudiciul ..

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top