miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

ŞPAGA L-A TRIMIS DUPĂ GRATII. PRIMARUL DE LA MALOVĂŢ ARESTAT 29 DE ZILE

Prins în flagrant în timp POZA PRIMAR_06ce lua 20.000 de euro mită, Gheorghe Băzăvan a fost trimis după gratii.

Primarul comunei Malovăţ, săltat miercuri seară de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant a fost arestat pentru 29 de zile. Gheorghe Băzăvan, cerut mită 20.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale pentru a-i achita suma de 506.000 de lei, bani pe care primăria îi datora pentru lucrări executate la drumurile din comuna Malovăţ. Edilul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, prezentat Tribunalului Craiova şi arestat în acestă după-amiază pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită.

Povestea dintre denunţător şi primarul dovedit şpăgar cu flagrantul procurorilor DNA a început cam prin vremea alegerilor de anul trecut. Pe atunci, edilul s-a înţeles cu denunţătorul său, ca în schimbul a două contracte acesta să execute lucrări de reabilitare la drumurile din sat. Edilul avea nevoie de imagine şi cum altfel putea să o obţină decât spoind câteva drumuri prin satele Bârda, Colibaşi sau 23 august.

Zis şi făcut. Denunţătorul, de bună credinţă,  a apelat la bancă, a făcut, se pare şi un credit şi s-a pus pe treabă, convins că imediat după ce  primarul va câştiga un nou mandat, îi vor intra banii în cont, îşi va plăti datoria la bancă şi se va alege şi cu un profit.

Numai că, după ce s-a văzut cu sacii în căruţă, mai bine zis cu voturile în urnă şi s-a văzut ales din nou primar, Gheorghe Băzăvan a început să-şi sfideze prietenul care îi dăduse o mână de ajutor. Aşa a trecut mai bine de un an de la momentul înţelegerii şi omul nu-şi mai văzuse banii. Până zilele trecute, când Gheorghe Băzăvan şi-a amintit de prietenul din alegeri. Dar şi-a amintit gândindu-se mai mult la buzunarul lui. Şi cum prin conturile Primăriei intraseră cele 500.000 de lei pe care îi datora denunţătorului i-a dat întâlnire acestuia şi i-a spus că îi plăteşte banii, dar numai dacă îi face şi lui parte (n.r. primarului) . Şi nu unu, doi, trei sau cinci la sută, cum se mai practică, ci 20 %. Sătul şi disperat, pentru că între timp banca îi bătuse la uşă şi îi ceruse creditul şi se afla în crunta ipostază de a-şi vinde maşina şi de a-i fi pus sechestru pe apartament, denunţătorul s-a dus glonţ la DNA şi a povestit întreaga tărăşenie. De aici şi până la flagrantul cu bani marcaţi care i-a fost organizat edilului nu a mai fost decât un pas.

Procurorii DNA l-au prins chiar când primea 20.000 de euro şi avea şi fiul în maşină. Ambii au fost ridicaţi aseară de DNA, dar fiul edilului a fost eliberat, pentru că s-a dovedit că nu are niciun fel de implicare.  Gheorghe Băzăvan a fost reţinut 24 de ore, iar joi după amiază în jurul orei 16.00 arestat pentru 29 de zile.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top