miercuri , 20 ianuarie 2021
NEWS ALERT

SPIRALA YANG DE LA BĂILE HERCULANE A STRÂNS APROAPE 2000 DE YOGHINI

Dacă sunteţi trişti, obosiţi sau bolnavi, n-ar strica să daţi rapid o fuga până la Băile Herculane. S-ar putea să mai găsiţi aici vreun strop din e­nergia pe care au concentrat-o sâmbătă seară yoghinii.

desc

Pe platoul Coronini, aflat la un kilometru distanţă de oraş, adepţii MISA au alcătuit, sâmbătă  seară, spirala yang. Aproape 2000 de yoghinii şi-au întins păturile, după care s-au prins în spirală aşa cum cere regula, adică în ordinea zo­diilor, alternativ, un bărbat şi o femeie. A fost cea de-a doua spirală din programul taberei yoghine care are loc la Băile Herculane în perioada 30 aprilie – 11 mai.

„În această seară este o spirală yang de inducţie a stării de eliberare prin miracol divin. Sunt aproximativ 2000 de participanţi, vremea chiar dacă este puţin mai aspră să spunem cu noi, totuşi colegii noştri au venit însufleţiţi la această spirală. Un miracol este un miracol şi numai Dumnezeu poate să-l facă. Practic prin rezonanţă noi urmărim să accesăm aceste energii divine, să fim cumva la unison cu voinţa lui Dumnezeu, astfel încât în fiecare clipă să reuşim să facem voinţa lui Dumnezeu. Atunci miracolele apar în viaţa ta”, a spus Costică Cojocaru, purtătorul de cuvânt al taberei yoghine de la Băile Herculane.

Chiar dacă marea majoritate a participanţilor la spirală se feresc de camerele de luat vederi, au fost şi persoane care nu s-au sfiit să stea de vorbă şi să împărtăşească din experienţa proprie.

„Totdeauna eşti suprins, trebuie să fii pe recepţie şi ce ţi se va da sau ce eşti capabil să primeşti, vei primeşti, de aceea nu pot să am o prejudecată să spun de pe acum ce voi simţi. Este minunat acolo (n.r. în spirală), este un câmp de iubire foarte puternic între colegii noştri”, a spus o practicantă de yoga, înainte de a intra în spirală.

„Aştept să cresc mai mult spiritual, să-l găsesc mai profund pe Dumnezeu. Chiar am linişte aici. Nu vin în fiecare an fiindcă nu îmi permit deşi aş veni de fiecare dată, spre exemplu nu am venit la Băile Herculane din 2012, am făcut pauză doi ani ca să pot să adun să vin aici. Chiar bolilele care le-am avut de-a lungul anilor s-au ameliorat”, a spus o doamnă din judeţul Vaslui.

„Mă simt minunat aici, simt nişte energii extrordinare în această spirală, este o experienţă cu totul specială”, a spus o practicantă de yoga din Bosnia.

În timp ce yoghinii lui Bivolaru se prindeau în spirală, în bucătăriile pensiunilor din Băile Herculane este forfotă mare. Cum aceştia sunt vegetarieni, din meniul pensiunilor nu lipsesc bucatele pe gustul yoghinilor, care în aceste zile au umplut staţiunea.

„Pentru că tabăra este în toi şi pentru că staţiunea este plină cu cei din tabăra yoga am pregătit foarte multe specialităţi: ostropel cu dovlecei, corăbioare cu dovlecei şi vinete, supă cu găluşti, urzici, lobodă, ciorbă a la grec, sufleu cu brocoli, papanaşi, sărmăluţe în foi de viţă cu sos de mărar, sărmăluţe în foi de varză clasice doar cu legume. Am avut mare succes cu doboş cu foi de clătite, brânză de vaci, stafide, urdă şi deasupra frişcă naturală de casă bătută aici la noi şi cu sos de vişine şi sos de afine sau zmeură după cum au preferat fiecare”, a spus Vetuţa Orza, proprietarul pensiunii „Select” din Băile Herculane.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top