duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢE DIN TURNU SEVERIN A PRIMIT BANI PENTRU ACHITAREA ARIERATELOR

Cea mai mare unitate medicală din judeţul Mehedinţi, Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, a primit o gură de oxigen din partea Guvernului, fiindu-I repartizată suma de 6.352.000 de lei pentru achitarea arieratelor.

spital

Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin avea conturile blocate de Trezoreria Mehedinţi din cauza faptului că nu îşi achitase dările către stat, adică impozitele aferente salariilor. În total, unitatea spitalicească datora către bugetul de stat 6.116.000 lei.

Din restul de bani, spitalul va mai achita din facturile restante către furnizori, dar problema datoriilor rămâne de actualitate dacă în luăm în calcul că aceşti furnizori au de recuperat 12.800.000 de lei.

Veştile sunt bune pentru angajaţii spitalului deoarece conducerea  ia în calcul şi plata tichetelor de masă pe luna iunie.

Chiar dacă pe moment este rezolvată situaţia datoriilor către bugetul de stat, acest spital continuă să rămână o gaură neagră pentru judeţul Mehedinţi, iar banii primiţi lunar de la Casa de Asigurări de Sănătate intră în contul unor firme private, ale căror contracte ar trebui atent verificate.

Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin a fost zilele trecute în mijlocul unui scandal de proporţii, după ce, invocând lipsa banilor, a transportat aparatura medicală din vechea maternitate în blocul materno-infantil cu maşina de la morgă.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top