duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

STAŢIE DE RECICLARE MODERNĂ A DEŞEURILOR, LA DROBETA TURNU SEVERIN

La Drobeta Turnu Severin a fost lansat marţi, un sistem inteligent de preluare a deşeurilor. În parcarea unui kipermarket a  fost amplasată o staţie cu 10 pubele IT, în care clienţii pot introduce, PET-uri, sticle, borcane, chiar baterii sau electrocasnice şi primesc în schimb, voucher pentru reducere la cumpărături. Staţia are o valoarea de 110 000 de euro şi are rolul de a selecta modern deşeurile care sunt ulterior transformate în diverse fibre.

STATIE DESEURI

Staţia poate prelua PET-uri, doze de aluminiu, sticlă, echipamente electronice şi electrocasnice uzate, baterii, hârtie, carton sau folii de plastic.

„Severinenii ar trebui sa stie ca daca pana acum au venit cu portbagajul gol, să şi-l umple cu deşeurile pe care le-au generat în casă şi să le aducă la acest punct de preluare. De ce? Pentru că aici sunt 10 pubele IT, care preia 10 tipuri de deşeuri, separat şi majoritatea este recompensată cu un voucher.”, a declarat Constantin Damov – co-fondator Green Group, investitorul care a adus statia de preluare a deşeurilor la Drobeta Turnu Severin.

STATIE DESEURI 2

Valoarea deşeurilor este returnată sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcţie de cantitatea colectată sau poate fi donată către Organizaţia Hospice Casa Speranţei, care se ocupă de îngrijirea bolnavilor aflaţi în stadii terminale. Astfel, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kilogram de hârtie sau carton ajunge la 15 bani, iar sticla, un ban. Cel care aduce un frigider, poate primi un bon  valoric de 80 de lei. La lansarea staţiei de preluare a deşeurilor a fost invitată conducerea Primăriei Drobeta Turnu Severin.

STATIE 2„O iniţiativă foarte bună, nu poate să fie percepută decât bine de către oameni, aveam nevoie de o asemenea instalaţie. Pe lângă PET-uri avem şi produse electronice, unelte, scule, borcane, sticle, exact ce ne trebuia ca această selectare a acestor produse să fie făcută într-un mod modern.2, a declarat vicepreimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, prezent la lansarea staţiei de preluare a deşeurilor.

Investitorii îşi propun să strângă la Drobeta Turnu Severin până la patru tone de PET-uri pe lună, două de sticlă, 15 tone de deşeuri electronice pe lună şi 15 tone de hârtie carton. În ţară au fost deja instalate opt astfel de staţii, iar până la finalul proiectului vor fi ampalsate 27, în toate hipermarket-urile.

Oana Mitu

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top