miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

STRĂINII AU VENIT SĂ STRÂNGĂ GUNOAIELE DIN DROBETA TURNU SEVERIN

20 de tineri din România, Italia, Letonia şi Spania au demarat luni campania de ecologizare a spaţiilor verzi din Drobeta Turnu Severin, într-un proiect derulat de Asociaţia „Mode of Life” Drobeta Turnu Severin, resturile pe care le vor strânge urmând să fie transformate în diverse obiecte confecţionate manual.

curatenie

Cei 20 de tineri au început luni să strângă gunoaiele din zona Portului Drobeta Turnu Severin. S-au împărţit în trei grupe, şi-au pus mănuşi, au luat saci şi au pornit prin spaţiile verzi acoperite de gunoaie. Au umplut sacii de resturi după ce au străbătut 300 de metri, semn că una dintre cele mai frumoase zone din oraş este tratată ca o mică groapă de gunoi de cei care se plimbă la sfârşitul săptămânii pe alei şi admiră fluviul Dunărea. În majoritate resturile constau în hârtii, pet-uri, doze şi ambalaje lăsate de cei care se plimbă pe faleza din Port. Pe alocuri s-au găsit şi fâşii de tifon.

alta pozaPortul de la Dunăre, zona cea mai murdară din oraş

Înainte de a începe strângerea gunoaielor din Portul de la Dunăre, tinerii au depistat cele mai murdare zone ale municipiului, următoarele pe listă fiind Târgul Veterani şi Pădurea Crihala.

„O să fim aici timp de nouă zile. Suntem 20 de tineri din patru ţări: România, Italia, Letonia şi Spania. Aceste activităţi sunt organizate de Asociaţia „Mode of Life” din România cu sprijinul financiar al Asociaţiei „Tineret în Acţiune”. Activitatea noastră se bazează pe ecologizarea zonei şi informarea oamenilor. Ieri am fost în oraş şi am identificat zonele cu probleme, am luat interviuri de la oameni să stabilim care zone ar trebui ecologizate. Am fost aici în Port şi am observat că este foarte mult gunoi, mai este o zonă lângă târg unde este foarte mult gunoi şi la Pădurea Crihala, unde am descoperit gunoaie dar nu la fel de multe ca aici. De aceea am pornit astăzi de aici.”, a declarat Maria Harcău, participant la proiectul de ecologizare din partea Asociaţiei „Mode of Life”. 

Spanioli vin să ne predea lecţia de curăţenie

Proiectul de ecologizare se derulează în baza unui schimb de experienţă al Asociaţiei „Mode of Life” în care preşedintele Răzvan Lupu şi vicepreşedintele Răzvan Galbenu au cooptat tinerii din cele patru state. Între cei 20 de voluntari l-am regăsit şi pe Addy Nunez, voluntar în cadrul Asociaţiei „Dulus” care speră ca după ce el îşi va face treaba, Portul, trecătorii să păstreze curăţenia.

spaniolul ADDY NUNEZ„Vin din Spania. Am venit în România printr-un proiect al Asociaţiei Dulus în parteneriat cu Asociaţia din România. Proiectul are ca temă ecologizarea, încercăm să ecologizăm malul fluviului. Mă distrez foarte mult, activitatea nu este neapărat un efort, încercăm să îi ajutăm pe români să conştientizeze ce trebuie făcut ca să trăim într-un oraş mai curat.”, a declarat Addy Nunez.

După ce pe parcursul săptămânii vor ecologiza cele trei zone depistate din municipiul Drobeta Turnu Severin, tinerii vor ambala resturile în diferse obiecte în funcţie de imaginaţia fiecăruia. Acestea vor fi expuse sâmbătă în zona de promenadă Crişan, semn că deşeurile se pot recicla. Totodată se va trage totodată un semnal de alarmă cu privire la importanţa participării fiecăruia dintre noi la păstrarea unui mediu curat.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top