duminică , 17 ianuarie 2021
NEWS ALERT

STROESCU: TREBUIE SĂ REFACEM ROMÂNIA

Preşedintele Camerei Agricole Mehedinţi şi unul dintre cei mai importanţi investitori în agricultură din Mehedinţi a declarat sâmbătă seara, în cadrul emisiunii Agrikultura, difuzată de B1 TV că “România trebuie refăcută prin agricultură performantă”, încurajând tinerii să investească în acest domeniu, după modelul său.

stroescu b1

“Îi încurajez pe aceia care au strâns un ban în Germania, în Spania, în Italia, să vină să investească în România. Trebuie să refacem România. Sunt roman, am stat 15 ani în Germania, n-am renunţat la cetăţenie, m-am întors înapoi tot roman, poate mai roman decât am plecat. Nemţii au în sânge patriotismul şi pentru ţara lor fac şi sacrificii. Haideţi să facem ceva pentru noi, pentru tineri şi poate pentru bătrâneţile noastre.

În urmă cu şapte ani, Cornel Stroescu s-a întors în România, după 15 ani pe care i-a trăit în Germania şi s-a apucat de agricultură de la 0. În mom,entul de faţă are 1500 de hectare de teren agricol luate în arendă pe care le cultivă şi valorifică producţia.  Stroescu recunoaşte că totul se face cu sacrificii şi cu greutăţi peste care trebuie să treci, că nu puţine sunt chestiunile româneşti care îl împiedică în munca sa, legate de birocraţie şi lipsa de interes a oamenilor, dar fiecare astfel de obstacol îl întăreşte şi îl ambiţionează să meargă mai departe.

Cu privire la exerciţiul bugetar 2014 – 2020, Cornel Stroescu a declarat că o şansă pentru accesarea fondurilor europene este asocierea în agricultură sub o formă sau alta. Pe de altă parte, investitorul a arătat că băncile româneşti sunt “duşmanul” fermierilor.

“În viitorul PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală) tinerii au puţine şanse dacă nu se schimbă politica bancară.2, a spus Stroescu.

Tot în cadrul emisiunii „Agrikultura”, un alt investitor în agricultură, Ştefan Poenaru a dezvăluitcă i s-a cerut şpagă de zeci de mii de euro de către conducerea APIA Călăraşi pentru a i se vira subvenţiile de aproximativ două milioane de euro pe care acesta le are de încasat pentru terenurile cultivate.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top