marți , 7 decembrie 2021
NEWS ALERT

SIGURANŢĂ ŞI ÎNCREDERE: SAT FĂRĂ ŞEF DE POST

În zilele noastre numai bătrân si fara ajutor sa nu fii! O ştie oricine trăieşte în satul mehedintean. Chiar dacă munceşti, viaţa este grea.   Hoţii le fac zile fripte localnicilor din mediul rural, unde poliţiştii ori sunt prea puţini, ori sunt depăşiţi de infracţionalitate,  ori nu există . La Gârla Mare spre exemplu, de doi ani nu există şef de post. În lipsa sa, hoţii intră în gospodării fără nicio teamă şi fură tot ce pot. Printre numeroasele plângeri depuse la postul din localitate, oamenii se tem si pentru viaţa lor.

garla 2

“Îmi cresc animale, capre, oi, vacă, la 80 de ani şi vin nişte bandiţi, nişte hoţi şi mă fură.  Sunt om bătrân, mi-e frică şi că mă omoară.”, a declarat cu lacrimi în ochi un bătrân din comuna Gârla Mare. La marginea satului, omul a făcut o gospodărie modestă şi a strans câteva animale care să-i asigure hrana lui şi o soţiei. Munceşte de dimineaţa până seara. Si-ar permite un trai decent dacă nu ar fi periodic călcat de hoţi. I s-a întâmplat anul trecut şi a păţit-o şi săptămânile trecute.

garla 1“Mi-au furat patru animale, trei iezi anul trecut pătru miei. Anul ăsta mi-a furat motorina. Aceia care mi-au furat anul trecut, tot astia sunt şi anul acesta, dar Politia, vă rog să mă credeţi, nu ia nicio măsură. Am făcut nu ştiu câte plângeri, am făcut plângeri până la Dumnezeu. Aceşti oameni sunt delăsători. Anul asta au găsit de cuviinţă să-mi ia miei, cinci, motorina şi mai multe utilaje. Mi-a luat şi grapa că am utilaje.”, a mai povestit Marian Sârbu.

Bătrânul este gospodar. A strans în curte utilajele şi toate au ajuns în  mâinile hotilor. Omul spune că gospodăria în care sunt animalele se află la o sută de metri de casa lui, iar cei hotărâţi să trăiască pe munca altora taie firele de curent noaptea şi pleacă de acolo cu orice pot valorifica.

In zadar a făcut omul pângeri peste plângeri la Politie. Nu a primit răspuns, iar de recuperat paguba nici nu poate fi vorba, chiar dacă în sat vorba umplă repede şi se ştie cine ar fi autorii. Nu este singurul gârlean călcat de hoti. După ce anunţă Politia, pagubiţii merg la Primarie şi i se plâng edilului. Oricâr ar vrea omul să-i ajute, nu poate.

dumitru baicu“Sunt cam multe furturi, animale, în special, miei, mai ales că vine Paştele şi le fac trebuinţă.Cetăţenii sunt supăraţi din motivul că Poliţia nu îi ajută şi în special Postul de Politie Gârla Mare. Se duc de nenumărate ori să intervină şi pleacă dezamăgiţi de acolo. Vin la mine, îmi lasa de multe ori şi înscrisuri, cum că li s-au furat animalele şi nu se rezolvă nimic.”, a declarat primarul comunei Gârla Mare, Dumitru Baicu.

Gârla Mare, fără şef de Post de Poliţie de doi ani

Mai mult decât atât, la Gârla Mare nu există şef de post de doi ani de zile. Edilul a făcut demersuri pe lângă conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, pentru a detaşa un poliţist pe funcţia de şef de post, dar răspunsul nu a rezolvat problema infracţionalităţii.

“Am făcut demersuri către conducerea IPJ, dar cu noile Legi am înţeles că nu se poate. Nu mai poate fi numit şef de post, doar dacă este la aprecierea celui care vrea să vină la Gârla ca şef de post. La Gârla sunt trei poliţişti. Eu sunt dezamagit de activitatea lor care se dovedeşte din toate plângerile oamenilor din comună că nu-şi fac treaba.”, a mai declarat edilul din Gârla Mare.

politiaDincolo de legislaţia în continuare în defavoarea cetăţeanului de rând, concluzia poate fi una singură. Cei cu putere de decizie vin în satul mehedintean o dată la patru ani, fac poze cu localnicii şi le promit un trai mai bun în schimbul votului În fapt nimeni nu are grijă nici de cele mai elementare lucruri – “Siguranţa” si “încrederea” cetăţeanului sunt de multe ori doar două cuvinte inscripţionate pe maşinile de Politie care defilează sub ochii noştri.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top