miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

SUTE DE CREDINCIOŞI AU VENIT SĂ ATINGĂ MOAŞTELE SFÂNTULUI ANTONIE DE LA IEZER

Sute de credincioşi stau la această oră la coadă în faţa Catedralei Episcopale din  Drobeta Turnu Severin pentru a atinge moaştele Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii. Cordoane de jandarmi asigură ordinea, pentru evitarea aglomeraţiei.

CREDINCIOSI

Racla cu sfintele moaşte a fost adusă în această după-amiază de la Schitul Iezer din judeţul Vâlcea de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. În jurul orei 17.00, preacinstitele moaşte ale Sfântului Antonie de la Iezer au fost întâmpinate de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

MOASTELE 1 La ora 18:00 a fost săvârșită slujba Vecerniei. Credincioşii se pot închina sfintelor moaşte şi mâine, până la ora 16.00.

Cuviosul Antonie de la schitul Iezeru-Vâlcea a fost unul dintre marii sihaştri ai Carpaţilor, numit de credincioşii din partea locului „Sfântul Antonie Sihastrul”. Acest preacuvios părinte este cel mai renumit sihastru al Olteniei de la sfârşitul veacului al XVII-lea şi începutul celui următor.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top