miercuri , 28 iulie 2021
NEWS ALERT

SUTE DE MEHEDINTENI AU PIERDUT CARDUL DE SANATATE INAINTE DE A-L FOLOSI

Mehedinţi: Aproximativ 300 de persoane au depus cereri în două zile, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru emiterea unui nou card, după ce le-au pierdut pe cele distribuite de Poştă în cursul anului trecut, aceştia plătind 15 lei pentru reemiterea unui nou document electronic.

card44_21836600Potrivit funcţionarilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi în primele două zile ale săptămânii la ghişeele unităţii au venit aproximativ 300 de persoane care au depus cereri pentru emiterea unui nou card de sănătate.

“Este normal să fie aglomerat. În primul rând vin să depună cereri pentru pierdere de card. Au uitat unde l-au pus, l-au rătăcit, l-au pierdut. Vin să plătească pentru reemiterea cardului şi sunt foarte multe cereri. În momentul de faţă, aproximativ 300 de cereri de la persoane care şi-au pierdut cardul.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Radu Barbu.

Cei care solicită emiterea unor noi carduri susţin fie că le-au pierdut, fie le-au aruncat întrucât nu şi-au dat seama pentru ce le-au primit.

„Am pierdut cardurile, al meu şi al soţiei. Le-am primit anul trecut. Am căutat peste tot, nu ştiu unde le-o fi pus nevastă-mea. N-am reuşit să dau de ele. Am plătit 15 lei pentru unul nou.”, a spus un bărbat care a mers marţi, la Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi.

“Mama mea, fiind bătrână, i-a adus poştaşul plicul, i-a spus <<Pune-l bine că o să-ţi trebuiască!>> A avut grijă de plic şi de scrisoare, dar cardul nu este. A zis că a văzut aşa ceva pe jos, dar ea nu a ştiut ce este şi acum trebuie să-i fac alt card. Sunt bătrâni, asta e!”, a declarat o altă femeie.

Purtătorul de cuvânt al casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi a mai arătat că marţi dimineaţa, în jurul orei 10.30, sistemul naţional pentru activarea cardului a fost blocat mai bine de 45 de minute.

„E normal ca sistemul în momentul de faţă să fie blocat. Întră toţi furnizorii de servicii medicale, intrăm şi noi, Casele(n.r. Casele Judeţene de Sănătate), şi e normal ca la un moment dat, sistemul fiind suprasolicitat, să dea şi anumite erori. Avem o pauză de 45 de minute şi asigurări de la Bucureşti că va reporni cât de curând.”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi.

Pe durata în care sistemul a fost blocat, oamenii veniţi să reclame imposibilitatea de a-şi ridica medicamentele au fost sfătuiţi să se întoarcă la medici şi să le transmită că pot elibera tratament fără card.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top