marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

SUTE DE HECTARE DE TERENURI AGRICOLE, PĂŞUNI ŞI FÂNEŢE, INUNDATE ÎN MEHEDINŢI. PE COŞUŞTEA ŞI MOTRU AU FOST DEPĂŞITE COTELE DE ATENŢIE

Peste 300 de terenuri agricole, păşuni şi fâneţe au fost inundate în Mehedinţi, după ce pe râurile Motru şi Coşuştea au fost depăşite cotele de inundaţie.

Potrivit Comandamentului Operaţional întrunit la sediul Prefecturii Mehedinţi, joi dimineaţa erau acoperite de apă 130 ha terenuri agricole de pe raza comunei Broşteni (localităţile Luncşoara -70 ha, Lupşa de Jos-25 ha, Broşteni -32 ha, Meriş -3ha), 95 ha fâneţe, păioase şi teren arabil de pe raza comunei Corcova (localităţile Corcova şi Cordun) şi 85 ha păşuni şi fâneţe de pe raza comunei Căzăneşti.

inundatii mehedintiJoi dimineaţa la ora 08.00, pe râul Motru, la punctul hidrometric Broşteni, a fost depăşită cota de inundaţie cu 26 cm, iar pe râul Coşuştea, la punctul hidrometric Corcova, cota de inundaţie este depăşită cu 36 cm.
Începând de ieri, 03.04.2013, de la ora 06.00, se află în vigoare avertizarea hidrologică COD PORTOCALIU, care vizează creşteri de debite şi niveluri pe râurile Motru şi Cerna, scurgeri de ape de pe versanţi, torenţi, pâraie.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top