sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TÂNĂRA ÎMPUŞCATĂ DE IUBITUL EI A FOST ÎNMORMÂNTATĂ ASTĂZI LA IZVORUL FRUMOS

Larisa Gurgu, fata împuşcată de iubitul ei, a fost condusă marţi pe ultimul drum de întreg satul. Localnicii din Izvorul Frumos au plâns-o pe tânăra, care a plecat mult prea devreme în lumea celor drepţi.

deschidere

Părinţii Larisei s-au întors din Italia, acolo unde se aflau la muncă, pentru a-şi conduce fiica pe ultimul drum. I-au cumpărat rochia de mireasă pe care Larisa ar fi trebuit să o poarte la cununia care era programată în primăvara anului viitor. Ion Buzatu, tânărul cu care era prietenă de trei ani de zile, i-a curmat însă viaţa într-un exces de furie. A pierit răpusă de glonţul tras din ţeava unei puşti de vânătoare.

larisa

Preotul satului spune că urma să o cunune pe Larisa şi pe Ion anul viitor, imediat după Paşti. Interesant este că tânăra i s-a destăinuit preotului spunându-i că în suflet i s-a strecurat „o teamă”, parcă bănuind că ceva avea să i se întâmple.

„Eu i-am fost părinte duhovnicesc, eu am botezat-o, am ţinut legătura cu ei, copii necăjiţi, cuminţi, care muncesc, au preotulîncercat să facă ceva cu viaţa lor. Dar când intră diavolul în om în timpurile astea atît de tulburi, copiii noştri sunt speriaţi de viaţă, de timpurile pe care le trăim. Era foarte apropiată de biserică, de Dumnezeu, de părinţi, respectuoasă, dar a încăput pe mâna cui nu trebuia. Poate nici el nu a fost cu gând rău, dar intrând diavolul i-a făcut şi lui rău. Vorbisem cu ei, după Paşti trebuia să-i cunun. Îmi spunea că în ultima vreme era bântuită de o teamă, simţea, omul simte în general când urmează să i se întâmple ceva rău. Inconştientul nostru ne spune că ne paşte ceva”, spune preotul din Izvorul Frumos, Dumitru Procuroiu.

anicaŞi cunoscuta interpretă de muzică populară din Mehedinţi, Anica Ganţu, care trebuia să-i cânte la nuntă, a fost prezentă la rugămintea familiei, la înmormântare.

Vecina Larisei vorbeşte despre destinul tragic al acestei tinere, care în ziua în care s-a petrecut nenorocirea parcă a ţinut cu tot morţişul să fie prezentă acasă.

vecina„Gardul ne-a despărţit aici. În ziua în care a murit am vorbit cu ea, căra la gunoi, toată ziua şi la ora două n-au ieşit caii din curte ca să scoată bălegarul, i-a bătut ca să-i scoată forţat. Apoi s-a dus în Ţigănaşi ca să cumpere ceva şi când au venit de acolo caii erau apă. Trebuia să se întâmple, să fie la ora două acasă, ca să o omoare. Noi când am auzit copilul de aici prin grădini zbierând n-am înţeles că o omorâse, noi am fugit în drum am crezut că a bătut-o fiindcă nu îl ştiam violent. De trei ani venea aici în curte, vorbeam cu el, nu ştiam să facă scandal. Şi când am ajuns aici împreună cu mătuşa ei, era jos într-o baltă de sânge. Ăsta a fost destinul ei, blestemat. A fost cea mai bună din casa lor, stâlpul casei, niciuna dintre fetele ei nu este buna aşa cum este ea la muncă. Era şi respectuoasă”, povesteşte vecina Larisei, care marţi la înmormântare a ajutat la pregătirile din bucătărie.

Mama Larisei se prăbuşise de durere şi doar prezenţa celorlaţi cinci copii ai săi îi mai dădea putere.

mama fetei

Momentul tragic în care a pierit tânara nu poate fi şters din memoria rudelor sale. „Am crezut că o bate, nicidecum că a împuşcat-o. Când am venit am găsit-o pe jos, plină de sânge, clocotea sângele pe ea, cu gura toată spartă, măselele le-am scos din gură cu mîna. Era un copil cuminte şi vrednic, avea toate calităţile bune”, spunea una din mătuşele fetei.

rude

Ion Buzatu, tânărul din Dănceu, care a ucis-o vinerea trecută pe Larisa, şi care apoi şi-a luat viaţa cu aceeaşi puşcă de vânătoare, a fost înmormântat luni în satul său.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top