miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

TÂRGUL VETERANI: A SCĂZUT PREŢUL CĂRNII DE MIEL LA 18 LEI KILOGRAMUL

Carnea de miel a miei in targajuns la preţul de 18 lei, la Drobeta-Turnu-Severin. După ce în prima zi au cerut 20 de lei  şi ciobanii se aşteptau ca preţul să mai crească,  din contră, acesta a scăzut. Oferta bogată de miei şi faptul că nu sunt bani cred ciobanii că a dus la această scădere. Cei mai mulţi vânzători erau nemulţumiţi de preţul foarte mic, dar spun că sunt obligaţi să vândă chiar şi aşa, ca să facă rost de bani pentru gospodărie şi pentru cumpărăturile de Paşte.

Hotărâţi să nu plece acasă cu buzunarele goale, ciobani încearcau să atragă clienţii cum ştiu ei mai bine. Sunt însă supăraţi de preţul supărător de mic. Ar fi voit să vândă carnea de miel cu cel puţin 22 de lei kg. La preţul acesta, profitul nostru e aproape nesemnificativ, spun unii crescători: Ăsta e preţ…, râsul lumii suntem, ăsta nu e preţ la mieii ăştia la care am muncit. Vindem de sărăcie, avem copii la şcoală, trebuie să-i îmbrăcăm. Am dat 25 de lei kilogramul de cârnaţi şi dau carnea de miel cu 17 lei”, ne spune răspicat un cioban foarte supărat. “De nevoie vindem, că nu avem ce să facem cu ei,,dar nu de plăcere, că nu luăm un ban, am stat toată iarna cu nămolul la genunchi, pentru ce, pentru 18 lei, foarte puţin, nici nu ne gândeam la 18 lei

Un alt cioban se aştepta ca preţul să fie mic. Nu sunt bani, mieii au fost timpurii şi sunt foarte mulţi aduşi la vânzare. Este convenabil, peste tot e criză, iarna nu a fost grea, sunt miei mulţi. Clienţii spun şi ei că la 18 lei per kilogram, îşi pot permite să pună friptură de miel pe masă.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top