duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

TENTATIVĂ DE OMOR LA SALCIA. UN LOCALNIC I-A DAT CU SECUREA ÎN CAP UNUI BĂRBAT PENTRU O MÂNĂ DE LEMNE

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi audiază la această oră un tânăr de 21 de ani, din comuna Salcia, pentru tentativă de omor, după ce aseară a lovit cu securea un bărbat din localitate.

sotia victimei

FOTO Soţia victimei

Victima  a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin şi vineri dimineţă a fost operată, medicii constatând o ruptă de splină.

Potrivit procurorului Fănică Cercel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, agresiunea s-a produs pe fondul unui conflict spontan. Victima, Mircea Râciu, de 44 de ani, se afla cu o rudă într-o pădurea de la marginea localităţii Salcia pentru a lua lemne când s-a întâlnit cu agresorul. Se pare că acesta ar fi motivul producerii scandalului, tocmai faptul că victima lua lemne din acel punct.

„Într-o pădure din zona localităţii Salcia, un conflict spontan generat de faptul că partea vătămată era în pădure să ia nişte lemne. Altercaţia verbală a degenerat în conflict fizic. Autorul i-a aplicat părţii vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, el a căzut la pământ după care cu un corp contondent, respectiv o secure, i-a aplicat de asemenea mai multe lovituri. Din concluziile provizorii s-a stabilit că în urma loviturilor primite, partea vătămată a suferit o ruptură de splină, traumatism cranio-facial acut minor, contuzie de coloană cervicală, leziuni care i-au pus viaţa în primejdie”, a declarat Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Soţia victimei spune că între soţul său şi agresor nu a existat niciodată vreo problemă, care să explice gestul acestuia.

„El s-a dus cu un unchi la deal să ia lemne, au încărcat căruţa cu lemne, s-au întors înapoi şi băiatul ăsta se întorcea cu tată-su cu căruţa beţi. Şi au început să-l înjure pe soţul meu. A sărit din căruţă, a luat securea şi i-a dat în cap. El atunci cică i-a zis <<mă de ce mă înjuri, ce îţi făcui, ce îţi zisăi, eu te-înjurai, îţi zisăi ceva>>. Apoi s-au luat la îmbrânceli amândoi şi a luat securea şi i-a dat la spate. Nu ştiu de ce s-a ajuns aici, copiii mei se aveau bine cu băiatul ăsta”, a spus Florica Râciu.

„Când am ajuns la spital nu vroiau să mi-l oprească că nu are nimic. Şi azi dimineaţă când veni domnul doctor îl luă şi zise că e de operaţie, că are splina ruptă în el. Au spus că e suspect de TBC, dar azi dimineaţă  când vroiam să plecăm, că nu vroia să-l oprească în spital, şi când se ridică din pat ca să plece acasă pică peste mine”, mai spune femeia.

De partea cealaltă, tatăl agresorului spune că victima împreună cu un alt individ ar fi fost prinşi la furat de lemne. Agresorul este angajat al Ocolului Silvic şi a cerut explicaţii cu privire la tăierea ilegală de lemne. Omul a fost dus la audieri, vineri după-amiază, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinti. Omul a încercat să îi ia apărarea fiului său care susţine că a încercat să apere de secure pădurea pe care o avea în pază.

TATAL AGRESORULUI

„Noi suntem paznici acolo. Au venit, au furat, i-am prins, au sărit la bătaie să omoare copilul şi acum ne ia tot pe noi.”,a  declarat fiul agresorului.

Cel mai probabil, George Adrian Sălceanu, în vârstă de 21 de ani, va fi reţinut pe bază de ordonanţă. Procurorii au început deja urmărirea penală faţă de acesta pentru tentativă de omor.

Corina Macavei, Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top