marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

ŢIGĂRI ASCUNSE ÎN PODEAUA DUBLĂ A UNUI AUTOTURISM CONFISCATE DE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi  au confiscat în urma unor acţiuni de combatere a contrabandei  şi evaziunii fiscale peste 2500 pachete cu ţigări netimbrate. Acţiunea s-a derulat în baza unei analize de risc efectuate de poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere Mehedinţi

tigari in podea 1

Ţigările ascunse în podeaua dublă a unui autoturism aparţineau unor cetăţeni de pe raza judeţului  Mehedinţi şi erau  destinate vânzării în mod ilegal pe piaţa neagră.

„Pe  timpul desfăşurării  unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale,  în  peraseara zilei de 04.07.2013, ora 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut date şi informaţii referitoare la faptul că trei persoane din   municipiul Turnu Severin introduc în România, ascunse în autoturismele proprii cantităţi mari de ţigarete netimbrate. Pentru reţinerea persoanelor şi confiscarea ţigărilor de contrabandă poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat şi desfăşurat o  acţiune de supraveghere şi cercetare a terenului în zona de competenţă  aparţinând  Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În cadrul acţiunii desfăşurată pe comunicaţia Porţile de Fier II – Balta Verde, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic pe conducătorii a două autoturisme suspectaţi că se ocupă cu traficul ilicit de ţigări netimbrate. La controlul autoturismului condus de R. Ionuţ, care era însoţit de F. Ionuţ, ambii din municipiul Turnu Severin, poliţiştii de frontieră au descoperit într-un locaş special amenajat, în podeaua dublă a autoturismului cantitatea de 2188 pachete cu ţigări netimbrate marca „Marble”.

tigari PF II

Câteva ore mai târziu  poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II   au descoperit în autoturismul  aparţinând cetăţeanului român M. Viorel cantitatea de 316 pachete de ţigări marca „Marble”, pe care acesta încerca să le introducă ilegal în România. Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate  din Serbia  şi ascunse în autoturisme cu scopul de a fi transportate şi comercializate ilegal în România

R. Ionuţ şi F. Ionuţ sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată  iar conducătorul celuilat autoturism, M. Viorel a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5000 lei, iar autoturismul a fost confiscat până la plata amenzii.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top