marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ DEPISTATE ÎN DOUĂ LOCAŢII DIN TURNU SEVERIN

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi  Migraţiei Ilegale şi Compartimentului de Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontiera Mehedinţi au descins, pe timpul unei acţiuni desfăşurată pe linia combaterii traficului cu ţigări, în două locaţii din municipiul Turnu Severin, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din autoturismul unui severinean şi două locaţii apaţinând acestuia poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peste 1100  de pachete cu ţigări netimbrate în valoare de 14.000 de lei.

În urma unor acţiuni informativ operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări netimbrate.

„Astfel, în după amiaza zilei  20.03.2014, ora 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului de Sprijin Operativ au oprit în trafic, la intrarea în municipiul Turnu Severin pe conducătorul unui autoturism marca Volvo, suspectat că transportă produse accizabile. La controlul autoturismului aparţinând lui L. Alexandru în vârstă de 36 de ani, din municipiul Turnu Severin poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 564 pachete cu ţigări netimbrate”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Concomitent, o echipă operativă din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere  a descins în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin în două locaţii aparţinând  conducătorului autoturismului Volvo.

La percheziţiile efectuate în cele două locuinţe utilizate de acesta pentru depozitarea ţigărilor netimbrate, poliţiştii de frontieră au mai descoperit  alte 604 pachete cu ţigări mărcile Ashima, Marble, Monte şi MT . Cele 1168 de pachete cu ţigări în valoare de  14.000 de lei  au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita de 100000 de ţigarete.

Corina Macavei

.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top