miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ DEPISTATE ÎN TREI LOCAŢII ÎN TURNU SEVERIN

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi  Migraţiei Ilegale şi Compartimentului de Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontiera Mehedinţi au descins pe timpul unei acţiuni desfăşurată pe linia combaterii traficului cu ţigări, în mai multe locaţii din municipiul Turnu Severin, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din locaţiile respective poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peste 1500 de pachete cu ţigări netimbrate şi cu timbru Serbia, în valoare de 15.000 de lei.

În urma unor acţiuni informativ operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza municipiului Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări netimbrate.

 „În seara de zilei de 10 iunie,  între orele 17.00 –20.00  poliţiştii de frontieră severineni au descins în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin în trei locaţii aparţinând  lui P. Mircea, în vârstă de 52 de ani, P. Victoria, în vârstă de 53 de ani şi B. Ion în vârstă de 46 de ani; persoane suspectate că se ocupă cu traficul cu produse accizabile”

a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La percheziţiile efectuate în cele trei locuinţe aparţinând acestora, oamenii legii au descoperit un număr de peste 1500 de pachete cu ţigări mărcile Pall Mall, Viceroy, Fast, Monus Slim, Marble, Malboro şi Capital. Ţigările în valoare de  15.000 de lei  au fost ridicate în vederea confiscării.

P. Mircea  şi B. Ion sunt cercetaţi sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita de 100000 de ţigarete. Dacă vor fi gasiţi vinovaţi aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 4 ani.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top