luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

TINERI CEHI SALVAŢI DE CĂTRE POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ MEHEDINŢENI

Două ambarcaţii rapide de intervenţie ale poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa au salvat patru tineri de naţionalitate cehă ambarcaţi pe un velier tip catamaran aflat în pericol de a se scufunda în fluviul Dunărea, în  apropierea cetăţii Trikule (km. fl. 994 al Dunării). Tinerii se aflau în croazieră pe Dunăre, având ca destinaţie localitatea Sulina.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ambarcaţia de agrement intrase în derivă şi nu mai putea fi guvernată, după ce fusese afectată de vântul puternic şi valurile mari ale Dunării.

Duminică după amiază, la ora 16.30, prin apelul de urgenţă 112, o persoană de naţionalitate cehă aflată într-un velier de tip catamaran, la kilometrul fluvial 994 al fluviului Dunărea, pe direcţia localităţii Sviniţa, a anunţat că împreună cu alte trei persoane aflate la bordul ambarcaţiei sunt în pericol de a se scufunda. Ambarcaţia pe care se aflau era în pericol de a se scufunda din cauza condiţiile hidrometeorologice.

„În ajutorul celor patru persoane aflate în dificultate a intervenit ambarcaţiunea rapidă de intervenţie a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa care s-a deplasat rapid pe direcţia km fluvial 994 al fluviului Dunărea, în apropierea cetăţii Trikule pentru a salva cele  patru persoane aflate în pericol de înec. Din cauza faptului că velierul era în pericol să se scufunde, cei patru tineri cehi, echipaţi cu veste de salvare, abandonaseră ambarcaţia fiind purtaţi de curenţii fluviului în zona cazanelor Dunării”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Ajunşi lângă persoanele aflate în dificultate, poliţiştii de frontieră i-au transbordat pe aceştia la bordul navei poliţiei de frontieră, le-au acordat primul ajutor şi au recuperat velierul care plutea în derivă pe fluviu. O altă ambarcaţie a poliţiei de frontieră a adus velierul afectat de furtună în siguranţă la malul românesc.

Persoanele salvate au declarat că vântul puternic, condiţiile meteorologice nefavorabile şi  valurile mari i-au pus în imposibilitate de a naviga şi controla velierul, şi au luat hotărârea de a-l abandona îndeptându-se spre malul românesc.

Tinerii cehi le-au mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni pentru faptul că prin modul rapid în care au acţionat, le-au salvat viaţa şi le-au recuperat ambarcaţia din apele Dunării.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top