miercuri , 26 septembrie 2018
NEWS ALERT

TOMOGRAFUL NU ESTE FUNCTIONAL, LA SPITALUL DIN DROBETA TURNU SEVERIN

De mai bine de o saptamana, la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin nu se face niciun tomograf. Aparatul s-a stricat intrucat a fost suprasolicitat. Mai exact in loc sa se faca 50 000 de analize, s-au facut de zece ori mai multe astfel ca una dintre piese a cedat. Pana cand el va fi reparat, toate cazurile de urgenta care au nevoie de astfel de investigatii sunt trimise cu ambulanta, la Craiova.

spitalComputerul tomograf al Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin s-a defectat in urma cu aproximativ o saptamana. Practic tubul a cedat din cauza numarului mare de analize la care a fost supus. Conducerea unitatii a comandat deja piesa care trebuie schimbat si ea urmeaza sa ajunga la spital contra unei sume care depaseste 35 000 de euro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Secerin, doctorul Cristian Jianu, tubul a cedat in urma suprasolicitarii aparatului. Astfel, cu acest computer tomigraf se investigheaza, in medie, 28 de pacienti pe zi, iar in mod normal al trebui sa se foloseasca pentru zece pacienti intr-o zi.

Pana cand computerul tomograf va fi functional, toate cazurile de urgenta sunt trimise la Craiova. Acest lucru ingreuneaza foarte mult activitatea Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti intrucat transportul la Spitalul din Craiova se face in regim de urgenta.

 

Trimis de pe iPhone‑ul meu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top