duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TRAFIC FEROVIAR BLOCAT: VAGOANELE UNUI TREN AU DERAIAT PE BALOTA

Circulatia feroviara intre Drobeta Turnu Severin si Craiova este blocat dupa ce, joi dimineata, mai multe vagoane ale unei garnituri care transporta motorina, au deraiat, la fata locului intervenind mai multe echipaje de pompieri.

618FFF49-C967-436F-9050-07E25AA6AAF8

La ora 05:10 între Valea Alba și Drobeta Turnu Severin, urmare deraierii unui tren privat de marfă, circulația feroviară a fost blocată. Trei din cele 20 de vagoane ale garniturii care transporta motorina au sarit de pe sine in zona Balota, din judetul Mehedinti, iar un altul s-a rasturnat.

Mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Mehedinti au ajuns la fata locului care au montat un dispozitiv de protecţie şi se aşteaptă intervenţia reprezentanţilor CFR cu echipament auxiliar pentru transvazarea combustibilului şi repunerea vagoanelor pe şine.

La faţa locului sunt 3 echipaje de pompieri şi un echipaj cu autospeciala CBRN care asigură protecţia a zonei. În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime. Cea mai aropiată locuinţă se află la aproximativ 800 de metri.

Potrivit CFR,  între stațiile Drobeta Turnu Severin – Gârniţa (și retur) se asigură transbordare auto la următoarele trenuri :
– IR 1797 București Nord – Timișoara
– IR 1692 Timișoara – București Nord
– IR 1591 București Nord – Drobeta Turnu-Severin
– IR 1590 Drobeta Turnu-Sverin – București Nord.
La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial de criză, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.
Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului și vor interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top