duminică , 17 ianuarie 2021
NEWS ALERT

VIDEO TRAFICUL FEROVIAR PE MAGISTRALA CFR 1 BUCUREŞTI-TIMIŞOARA ESTE ÎNTRERUPT. NOUĂ LOCALITĂŢI AU RĂMAS FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ

Precipitaţiile abundente care au căzut în ultimele ore în judeţul Mehedinţi au afectat şi magistrala de cale ferată CFR 1 Bucureşti-Timişoara. Călătorii sunt transbordaţi cu ajutorul unor autocare pe calea rutieră.

prunisor

Apele au măturat calea ferată afectând sectorul feroviar Gârniţa-Prunişor-Igiroasa, circulaţia feroviară pe acest sector de cale ferată fiind întreruptă. Traficul de călători se face prin transbordarea pe calea rutieră cu ajutorul a două autocare în staţiile CFR Gârniţa şi Igiroasa.

Potrivit Grupei Operative constituite la nivelul judeţului Mehedinţi, 9 localităţi din judeţul Mehedinţi cu 4350 de abonaţi sunt la această oră fără energie electrică. Este vorba de localităţile Podeni, Malarişca, Gornova, Bala, Şovarna, Popeşti, Runcu, Vladimireşti şi Rudina.

Un stâlp de medie tensiune din apropierea pârâului Iupca, din cauza eroziunii apei, a căzut, în apropierea localităţii Bala, astfel că cel mai probabil remedierea lucrărilor va necesita un timp mai îndelungat. În zonă acţionează patru echipe de la CEZ.

apa casa tamna 1Şi la Tâmna, mai multe gospodării sunt afectate, apa intrând în casele oamenilor. „De la primărie nu a venit absolut nimeni sa vadă, s-a infiltrat apa şi în fântâni ,mai avem doar un vecin de la care putem lua apa”, ne-a spus un localnic din Tâmna.

În momentul de faţă, 66 de pompieri de la ISU „Drobeta” acţionează pentru ajutorarea persoanelor afectate şi scoaterea apei din fântâni cu 8 autospeciale, 3 motopompe şi 2 bărci cu motor.

Având în vedere că se menţine Codul Portocaliu de inundaţii în Mehedinţi se monitorizează în continuare debitele râurilor Motru, Coşuştea, Brebina, Huşniţa, Bulba, Drincea, Blahniţa, Topolniţa.

La această oră, pe râul Motru s-a depăşit cota de inundaţie cu 22 de centimetri în dreptul localităţii Broşteni şi cu 40 de centimetri în dreptul localităţii Târnigani, dar nu sunt afectate gospodării sau terenuri.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top