duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TRAFICUL PE MAGISTRALA BUCUREŞTI – TIMIŞAOARA DIN NOU BLOCAT DE UN ACCIDENT FEROVIAR

Este cel de-al doilea tren care deraiază pe Balota în mai puţin de o lună în Mehedinţi.

TRenUn nou incident feroviar s-a produs seara trecută în judeţul nostru. Două vagoane ale unei garnituri de platforme pentru transportul autoturismelor au deraiat în apropierea haltei Balota. Circulaţia feroviară pe magistrala Bucureşti – Timişoara a fost întreruptă, după ce una şinele de cale ferată a fost avariată complet pe aproape 80 de metri. Mai multe trenuri către Bucureşti au fost deviate pe Simeria, spre nemulţumirea a zeci de călători care aveau bilet pentru Bucureşti.

Cum toate trenurile după ora 22.00, când a avut loc incidentul au fost deviate, CFR-ul a ales o soluţie de compromis pentru călătorii care îşi cumpăraseră deja bilete. De la Tr. Severin au fost preluaţi cu un autocar şi duşi la gara Gârniţa. Aici au urcat într-un tren, apoi au schimbat din nou în gara Craiova, cu direcţia Bucureşti. Nemulţumiţi de întârzierile mari, unii pasageri au renunţat la călătorie şi şi-au cerut banii.

Cei mai revoltaţi au fost cei care aveau legături sau plecau în afara ţării şi aveau bilet de avion. Culmea, pe panourile de afişaj din gară toate trenurile erau trecute de parcă nu ar fi circulat normal.

Garnitura deraiată venea de la Tr. Severin şi mergea către Piteşti. La un km de halta Balota, două vagoane au sărit de pe şină. Conductorul a observat abia după ce a distus sinele pe mai bine 80 de metri. Au fost distruse şi reţele electrice, dar şi comunicaţiile de la sol.

Deocamdată nu au fost stabilite cauzele acestui accident. Pagubele sunt însă destul de mari. O echipă de lucrători de la CFR a ajuns în zonă şi au fost demarate lucrări de repunere pe roţi a vagoanelor deraiate. Deocamdată traficul feroviar între Timişoara şi Bucureşti rămâne deviat pe Simeria. Circulaţia ar putea fi reluată în cursul acestei zile pe o linie adiacentă. Este al doilea accident feroviar în zona Balota în mai puţin de o lună. Cel mai recent a avut loc pe 20 noiembrie.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top