miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

TRAFICUL PRIN VAMA PORŢILE DE FIER I A CRESCUT, ROMÂNII SE ÎNTORC LA LOCURILE DE MUNCĂ

Traficul prin Vama Porţile de Fier I a crescut cu peste 40 la sută din cauza românilor, care au petrecut vacanţa de iarnă în ţară, iar acum se întorc în Italia ori Spania, unde îşi au locurile de muncă. În plus, traficul este îngroşat şi de românii care se îndreaptă spre Kopaonik frumoasa staţiune montană din Serbia, unde merg la ski.

vama 1

Traficul în Vama Porţile de Fier I a crescut începând de sâmbătă după-amiază, însă vârful de trafic s-a înregistrat în cursul nopţii de 4 spre 5 ianuarie a.c.

Astfel, în data de 4 ianuarie a.c. au ieşit din România prin P.T.F.  Porţile de Fier I 4600 de persoane cu 1500 mijloace de transport ceea ce înseamnă o creştere cu peste 40 la sută a traficului de persoane şi autovehicule faţă de o zi obişnuită de lucru.

 „Faptul că tranzitul prin Republica Serbia înseamănă  pentru cetăţeni români şi  scurtarea cu mult a distanţei de deplasare până la locurile de muncă din străinătate îi determină pe mulţi dintre conaţionali noştri rezidenţi în Italia,  Spania şi Franţa să părăsească  România  ieşind prin Punctul de Trecere a Frontierei  Porţile de Fier I”

a spus comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pentru evitarea blocajelor, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a dispus de conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin creşterea numărului de  patrule fixe şi mobile.

 Au venit în ţară înainte de sărbători, încărcaţi cu daruri. Acum pleacă cu portbagajele pline cu sarmale, cârnaţi sau plăcinte. Produsele tradiţionale le lipsesc foarte mult cât sunt în străinătate. sta

 “A fost frumos acasă de sărbători, dar acum nu avem încotro trebuie să plecăm în Italia, acolo unde avem locurile de muncă. Mi-a pus mama în pachet o grămadă de bunătăţi”, ne-a spus un tânăr din judeţul Gorj, care munceşte de trei ani în Italia. “Dacă am avea un loc de muncă aici în România nu am mai pleca, dar aşa nu avem de ales. Poate guvernanţii ăştia vor face ceva şi pentru oamenii simpli anul acesta”, a spus un mehedinţean, care pleca în Spania.

 Şi mehedinţenii care au rude în Serbia trec zilele acestea în ţara vecină pentu a petrece în familie Crăciunul pe rit vechi. „Am fiica căsătorită cu un cetăţean sârb şi mergem să petrecem cu ei Crăciunul”, spunea o doamnă din Turnu Severin.

Prin Vama de la Porţile de Fier I au trecut azi-noapte şi mulţi români care se îndreaptă spre staţiunea Kopaonik. Zăpada care în România se lasă aşteptată, dar şi preţurile bune de la sârbi i-au făcut să aleagă această staţiune montană pentru ski.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top