marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TRAGEDIE ÎNTR-UN SAT DIN MEHEDINŢI. UN TÂNĂR ŞI-A UCIS SOŢIA CU O ARMĂ DE VÂNĂTOARE, DUPĂ CARE S-A ÎMPUŞCAT ÎN CAP

Un bărbat dintr-un sat mehedinţean şi-a împuşcat mortal soţia, după care şi-a luat viaţa cu aceeaşi armă. În urma lor au rămas pe drumuri doi copii, un băiat de 12 ani şi o fetiţă de 6 ani.

crima 1

Liniştea satului Delureni, aparţinător comunei Ponoarele, a fost spulberată sâmbătă seară de tragedia care s-a abătut în casa familiei Pleiniceanu. Localnicii sunt consternaţi şi spun că niciodată în cătunul lor care nu are mai mult de 25 de case, răsfirate pe toate văile din zonă, să se mai fi petrecut o asemenea grozăvie. „Am auzit că s-au împuşcat, că au murit amândoi. Nu ştiu ce s-o fi întâmplat, că părea un băiat liniştit. Noi n-am văzut aşa ceva prin locurile noastre, numai la televizor am văzut . La noi era un sat aşa mai liniştit”, spune Lidia Sultan. Oamenii din sat nu ştiau însă ce se petrecea cu adevărat în casa soţilor Turcilă.

copiii

Deşi se căsătorise din dragoste şi fugise de la părinţi cu acest bărbat, Jeni Turcilă, în vârstă de 33 de ani,  avea să-şi dea seama la scurt timp că promisiunile lui Cornel , de 38 de ani, nu erau decât minciuni. Aveau doi copii, şi femeia îşi dorea un cămin unde să-i crească liniştiţi pentru că acum locuiau împreună cu părinţii ei, în casa acestora. Bărbatul muncea cu ziua la pădure pe un tractor şi câştiga bani, destui cât să poată să-şi întreţină familia, însă îi cheltuia pe băutură.  Scandalurile se ţineau lanţ, Cornel devenea violent pe fondul consumului de alcool şi nu o dată a ameninţat-o că îi viaţa. Din păcate ameninţările lui aveau să se împlinească sâmbătă seară.

cercetare

Cearta a pornit de la o banală discuţie legată de plecarea lor la Timişoara. Cornel vroia să plece din sat, însă femeia, care îl mai însoţise şi în alte rânduri l-a refuzat categoric. De aici nu a mai fost decât un pas spre finalul tragic al acestei familii.

declaratii

„De la băutură a plecat, că a fost beat. Eu veneam din deal şi am auzit trei împuşcături. Când am ajuns l-am văzut pe el căzut jos . Şi prin Crainici când locuiau acolo tot aşa făcea, o ameninţa că o omoară, era gelos. O bătea destul de des, de multe ori mă mai băgam şi eu să-i despart. Ştiam că are această armă, dar ne ameninţa că dacă spunem la poliţie face rost de alta şi ne omoară pe toţi”, povesteşte Dănuţ Lucian Pleiniceanu, fratele victimei. „Soţul meu şi cu el au bătut amândoi câte două beri şi atunci cumnată-mea i-a spus lui Cornel să nu mai bea. El s-a enervat şi a spus că vinde vaca şi că pleacă la Timişoara. Se certau des, dar nu în halul ăsta, o bătea, o ameninţa. Am auzit trei bubuituri , apoi am văzut-o pe cumnată-mea jos şi pe el. Ea mai respira, îi bătea pulsul, dar foarte slab, a mai trăit vreo 10-15 minute”, spune şi Maria Pleiniceanu, cumnata femeii decedate.

rude

Din câte se pare, bărbatul a tras trei focuri de armă, primul glonţ a ocolit-o pe femeie, dar al doilea i-a pătruns drept în piept. Cu cel de-al treilea glonţ şi-a curmat apoi viaţa. Rănită, tânăra femeie a mai avut puterea să vină până la poartă, dar aici s-a prăbuşit sub ochii disperaţi ai mamei sale.

femeia„De ieri s-au certat, ginerele meu are boală pe copilul ăsta, îi băgau neamurile lui în cap că nu-i copilul lui. Începu să bea şi îi spuse <<mă Cornele nu te mai suport când bei, avem şi noi copiii de crescut, vreau să avem şi noi casa noastră>>. Şi se luară de la o vacă, că el vinde vaca că pleacă în Timişoara. Ea îi spuse că nu vrea să plece la Timişoara, că ştie ce viaţă a dus acolo, că dormea pe afară şi o primeau de milă vecinii. O bătea, l-a amendat poliţia din Timişoara de câteva ori. A ameninţat-o că o omoară. Eu eram cu soţul aici afară, discutam şi auzi împuşcătura. Ea merse din curte până la poartă şi aici căzu”, povestea cu lacrimi în ochi Vasilica Pleiniceanu, mama victimei.

Echipajul de la Ambulanţă când a sosit la faţa locului nu a mai putut decât să constate decesul celor doi soţi. „În urma unei altercaţii în familie, soţul şi-a împuşcat soţia, după care şi-a tras un glonţ în cap, eviscerându-se tot creierul, iar soţia lui este împuşcată în hemitoracele drept cu hematom şi stop cardio-respirator. Noi am găsit amândoi pacienţii decedaţi, cel mai probabil au decedat imediat după ce gloanţele au fost trase”, a precizat medicul Eleodor Mihuţ de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs decesul soţilor Turcişă, iar poliţiştii au ridicat mai multe probe de la faţa locului. Arma crimei este o puşcă de vânătoare confecţionată artizanal, pe care ucigaşul o folosea la braconaj.

Corina Macavei

Oana Mitu

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top