sâmbătă , 6 iunie 2020
NEWS ALERT

TRIPLETI ABANDONATI DE MAMA IN MATERNITATEA DIN DROBETA TURNU SEVERIN, CAUTA PARINTI

Trei bebeluşi care s-au născut în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin cauta parinti. Fetiţele care au fost aduse pe lume în urmă cu trei săptămâni au fost lăsati de cea care le-a dat viaţă în spital. Mama are 34 de ani şi acasă au aşteptat-o alte trei fete, astfel că a considerat că nu le poate creşte şi pe cele mici. Cadrele medicale din Maternitatea din Drobeta Turnu Severin le-au îngrijit, le-au cumpărat chiar scutece iar în scurt timp vor fi duse la centrul de plasament din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Mehedinţi.

tripleti 1

Cele trei fetiţe care au primit numele de Cristina, Alexandra şi Izabela au venit pe lume în data de 29 august. Potrivit cadrelor medicale, sarcina mamei a fost una fără probleme, naşterea a fost una normală, dar mama le-a părăsit câteva zile mai târziu, motivând că nu are posibilităţi financiare să le întreţină, astfel încât au rămas în grija asistentelor din cadrul Secţiei Nou-Născuţi a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Întrucât au avut greutate mică, fetiţele au fost ţinute în Maternitate, la incubator, în momentul de faţă, doar una dintre ele având nevoie de astfel de îngrijire.

„Faptul că s-au născut tripleţi este un lucru extraordinar de rar în Maternitatea din Turnu Severin. În al doilea rând, fetiţele au fost cu greutate destul de mică, au stat în incubator circa trei săptămâni. Acum, cele mari, primele născute, au câte 3000 de grame, iar cea mică, a treia, are 2500. Se apropie, evident, momentul externării. Aici a apărut o problemă, mama nu vrea să ia fetiţele acasă, pe motiv că mai are trei copii acasă şi că nu are cu ce să-i crească. Ideea aceasta a abandonului unor copii pe care îi faci este un lucru care se întâlneşte numai la oameni, pentru că pe planeta asta, niciun animal nu îşi părăseşte copiii. În ultima vreme se constată o tendinţă crescută în a lăsa copiii în maternitate.”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, medicul Cristian Jianu.

Întrucât Spitalul nu a avut fonduri pentru a cumpăra scutece şi hăinuţe pentru cei trei bebeluşi, asistentele din cadrul Secţiei Nou-Născuţi au cumpărat din banii proprii.

„Mama, dacă le-a abandonat, vă daţi seama că nu am avut nici scutece. Tot noi am fost cele care am cotizat pentru a avea şi ele strictul necesar: şerveţele umede, un unguent ne-a dat asistenta noastră şefă, scutecele le-am luat noi. Ne-am închipuit că sunt copiii noştri. Trebuie să ajungă undeva că nu putem să îi ţinem în secţia noastră atâta timp. Cea mai mare problemă este să nu se despartă, dacă vor fi luate de cineva, să fie luate toate trei.”, a declarat asistenta Daniela Mirea din cadrul Secţiei Nou-Născuţi.

Imediat după ce au fost abandonate de mamă, cadrele medicale au făcut demersurile pentru ca fetiţele să fie predate în custodie, de către Direcţia pentru Protecţia Copilului Mehedinţi, astfel că zilele următoare vor fi duse într-un centru de plasament, urmând să rămână acolo până se vor găsi părinţi adoptivi.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, de la începutul anului 2015, un număr de 25 de bebeluşi au fost abandonaţi după naştere, în Metrnitate, numărul fiind în creştere în comparaţie cu anii trecuţi.

Aceleaşi surse au arătat că în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin nu s-au născut tripleţi în ultimii 20 de ani.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top