miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

TUDOR & ASOCIAȚII CERE 30 000 EURO/LUNĂ DE LA RAAN

Administratorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, SCP Tudor & Asociații SPRL, cere un onorariu lunar de 30 000 euro, la care s-ar adăuga 3% din sumele distribuite creditorilor, sumele nefiind deocamdată aprobate de Adunarea Creditorilor.

raan

Onorariul care se ridică la 135 000 lei lunar pentru societatea care a preluat administrarea judiciară a RAAN apare atât în planul de reorganizare al companiei, întocmit de administratorul judiciar SCP Tudor & Asociații SPRL, cât și în procesul verbal al Adunării Creditorilor din data de 29.11.2013, unde nu s-a votat suma respectivă. Astfel, la pagina 160 a planului de reorganizare publicat pe portalul societății de insolvență se arată că suma a fost negociată.

„Onorariul administratorului judiciar SCP Tudor & Asociații SPRL, în sumă de 30 000 de euro/lună, exclusiv TVA, de la data deschiderii procedurii – onorariul fix și onorariul variabil de 3%+TVA din sumele distribuite creditorilor, plătite sau compensate cu aceștia, a fost negociat în cadrul Comitetului Creditorilor, din data de 10.01.2014, urmând a fi supus aprobării Adunării Creditorilor. În elaborarea fluxului de numerar a fost luat în calcul un cuantum al onorariului fix al administratorului judiciar în sumă de 135.000 lei/lună, exclusiv TVA, calculat la un curs de 4,5 lei/euro.”, se arată în document.

Cum în data de 29.11.2013 onorariul nu a fost votat, reprezentanții SCP Tudor & Asociații SPRL au vrut să se asigură că oricare ar fi situația în companie, pe perioada de trei ani de insolvență, firmei îi va fi virat onorariul cu prioritate, astfel că suma a fost introdusă în planul de reorganizare, ca parte integrantă în structura programului de plăți. Astfel,  în momentul în care se va vota planul de reorganizare, Adunarea Creditorilor va aproba și remunerația societății.

„Ținând cont că în programul de plăți s-a introdus și onorariul administratorului judiciar, așa cum a fost negociat cu comitetul creditorilor din 10.01.2014 (ca parte integrantă în structura programului de plăți și a cash-flow-ului), prin votarea planului propus de administratorul judiciar se prezumă aprobat onorariul de către creditorii care votează planul de reorganizare.”, se arată la pagina 168 a planului de reorganizare întocmit de administratorul judiciar al RAAN.

În data de 29.11.2013, în urma numărării voturilor, inclusiv a celor primite prin corespondență, a fost respins onorariul administratorului judiciar SCP Tudor & Asociații SPRL, iar o nouă adunare a creditorilor ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii ianuarie.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top