marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ULTIMA ORĂ: NEGOCIERILE RAAN – COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA AU EŞUAT. TERMO ÎN REGIM DE AVARIE

coalNegocierile purtate astăzi între conducerea Regiei Autonome pentru Activităţi Nuclare şi conducerea furnizorului de cărbune din judeţul Gorj au ajuns în impas. Termocentrala nu poate primi mai mult de 5000 de tone de cărbune zilnic, deşi spera la 8000 de tone.

În urma negocierilor purtate astăzi, autorităţile şi diriguitorii furnizorului de căldură sperau să obţină o creştere a cantităţii de cărbune livrată termocentralei. Începând cu ziua de ieri, după o lună în care nu a cumpărat niciun gram de cărbune, Termocentrala a reluat aprovizionarea de la Mina Husnicioara. Astăzi se spera în creşterea cantităţii de la 5000 de tone la 8000 de tone zilnic, pentru ca termocentrala să-şi acopere minimul de consum zilnic şi să mai crească stocul de cărbune din depozit, necesar pentru iarnă, care este la această dată zero. Conducerea CEO a refuzat însă categoric să vândă RAAN o cantitate de cărbune mai mare de 5000 de tone zilnic, iar în week-end, livrarea va fi sistată.

Acesta este un aspect deosebit de grav deoarece Termocentrala nu îşi poate reface stocurile de cărbune pentru iarnă. Pentru ca Romag Termo să funcţioneze în parametri de siguranţă în perioada iernii, sunt necesare stocuri  de cel puţin 250.000 de tone de cărbune.

Termocentrala se află în situaţia incredibilă în care nu s-a aflat niciodată în istorie de a nu avea pe data de 2 octombrie niciun gram de cărbune din necesarul pentru perioada de iarnă.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top