marți , 9 martie 2021
NEWS ALERT

ULTIMA PROBĂ LA BACALAUREAT. CEI MAI MULŢI CANDIDAŢI AU DAT EXAMEN LA GEOGRAFIE, BIOLOGIE ŞI CHIMIE DIN CELE 10 MATERII

Vineri, 4 iulie, a fost programată să aibă loc ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat cea scrisă la alegere a profilului şi a specializării, la care au fost aşteptaţi  2272 de candidaţi.

bac 1

La ultima probă a bacalaureatului au fost înscrişi 2272 de elevi în Mehedinţi, dar au susţinut vineri examenul cu 245 mai puţini.

Candidaţii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” au respirat uşuraţi, după ce au ieşit din sala de examen. A fost ultima probă din această săptămâna de foc şi oboseala se vedea pe chipul lor. A fost o săptămână epuizantă, dar elevii de la „Ţiţeica” speră la note mari, pe măsura efortului lor.

bac 2

Indiferent că au ales geografie ori anatomia ori biologia, pentru candidaţii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, subiectele au fost abordabile.

„Am dat la anatomie, pentru mine a fost uşor, mă pregătesc pentru medicină. A fost floare la ureche, voi lua minim 9”, a spus o elevă la ieşirea din sala de examen.

bac 3

„Am susţinut bacalaureat la biologie, subiectele au fost cu un grad de dificultate mediu, cred că voi lua în jur de 8”, a spus o altă elevă.

„A fost foarte bine, sunt un pic agitată. Am dat la biologie, nu mi s-a părut foarte greu, sper să iau peste 9,50”, a spus o elevă.

bac 4

Chiar dacă emoţiile examenului au trecut, elevii aşteaptă acum cu nerăbdare rezultatele. Notele se vor afişa luni, 7 iunie, zi în care cei nemulţumiţi pot depune şi contestaţiile.

Calendar Bacalaureat 2014

• 30 iunie – proba scrisă la Limba Română
• 1 iulie – proba scrisă la Limba Maternă
• 2 iulie – proba scrisă la Matematică sau la Istorie (proba obligatorie a profilului)
• 4 iulie – proba la alegere: geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică, psihologie
• 7 iulie – afişarea rezultatelor parţiale (până la ora 12.00, la avizierele liceelor) şi depunerea contestaţiilor (până la ora 16.00)
• 8-10 iulie – rezolvarea contestaţiilor
• 11 iulie – afişarea rezultatelor finale pe bacalaureat.edu.ro

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top