vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN ANGAJAT AL CENTRULUI MILITAR JUDEŢEAN MEHEDINŢI, ARESTAT PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

Viorel Şerban, plt. adj. la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de trafic de influenţă după ce a primit bani de la un denunţător, căruia îi promisese că îl va ajuta să fie transferat la un inspectorat judeţean de poliţie.

centrul militar

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus luni punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Viorel Şerban, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Tot luni, Viorel Şerban a fost prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă de instanţa de judecată.

Procurorii susţin că Viorel Şerban, plt. adj. la o unitate militară din Drobeta Turnu Severin, a fost surprins în flagrant duminică în timp ce primea suma de 300 lei de la un denunţător, din totalul sumei de 4.000 lei pretinsă anterior, în schimbul promisiunii că-şi va folosi influenţa pentru a-i facilita transferul în cadrul unui inspectorat judeţean de poliţie.

Totodată, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ştefăniţă Ciorîia, pentru favorizarea făptuitorului, acesta fiind cel care l-a prezentat denunţătorului pe Viorel Şerban ca având influenţă la nivelul conducerii inspectoratului pentru a-i facilita transferul.

În cauză s-a mai stabilit că inculpatul a mai pretins de la un alt denunţător suma de 10.000 lei pentru a-şi folosi influenţa în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliţie.

Şeful Centrului Militar Judeţean Mehedinţi, Laurenţiu Mandocescu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, la telefonul acestuia răspunzând soţia sa.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top