marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

UN BOLNAV PSIHIC A SPART 15 AUTOTURISME ÎN 20 DE MINUTE ÎNTR-O PARCARE DIN TURNU SEVERIN

Un bolnav psihic scăpat de la spitalul de boli psihice de la Gura Văii a reuşit „performanţa” să spargă 15 autoturisme în numai 20 de minute. Bărbatul a fost prins în noaptea de 19 spre 20 noiembrie a.c. de un echipaj al Poliţiei Rutiere Turnu Severin.

nebunul

Dumitru Vlădău este un personaj cunoscut în rândul poliţiştilor. Ori de câte ori reuşeşte să fugă din spitalul de la Gura Văii, vine în Turnu Severin, unde sparge autoturisme sau magazine. De regulă, fură tot ceea ce găseşte, de multe ori bunuri fără valoare lăsate de proprietari prin autoturisme, astfel că prejudiciul în sine nu este mare. Este mare însă prejudiciul creat prin vandalizarea autoturismelor, iar fără o asigurare de tip casco proprietarii sunt nevoiţi să cheltuiască bani din buzunarul propriu pentru reparaţii. În noaptea de 19 spre 20 noiembrie a.c, Dumitru Vlădău a reuşit să spargă 15 autoturisme parcate în zona străzii Calomfirescu în numai 20 de minute. A fost prins în flagrant de poliţiştii de la Biroul Poliţiei Rutiere, în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un autoturism. Cercetările au fost preluate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, care în urma verificărilor efectuate au stabilit că acesta a comis fapte asemănătoare şi în alte 14 cazuri prin spargerea geamurilor sau folosirea de chei potrivite. Bărbatul sustrăgea diferite bunuri (CD-playere, casetofoane, scule, obiecte de uz personal, accesorii auto, documente), valoarea prejudiciului creat fiind de aproximativ 3.000 lei.

decebal draghiea„S-a stabilit că este vorba de un bolnav psihic, care fusese internat la Centrul de Psihiatrie Gura Văii şi care fără acordul organelor competente a părăsit această instituţie venind în Drobeta Turnu Severin, unde a comis faptele. Iniţial, vandaliza autoturismul, iar ulterior pătrundea în interior, de unde sustrăgea diverse bunuri neînsemnate”, a precizat subcomisarul Decebal Drăghiea, şeful Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea acestora să se propună măsura corespunzătoare.  Oamenii legii vor propune Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin luarea măsurii de siguranţă a internării medicale.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top