miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN CĂUTĂTOR DE COMORI SANCŢIONAT DE POLIŢIA DE FRONTIERĂ ÎN VAMA PORŢILE DE FIER I

Un bărbat din staţiunea Băile Herculane (Caraş Severin) a fost sancţionat de poliţia de frontieră în Punctul Vamal Porţile de Fier I, după ce a încercat să introducă ilegal în ţară un detector pentru găsirea metalelor feroase şi neferoase, pe care îl achiziţionase din Serbia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detectorul de metale a fost găsit dezmembrat în portbagajul şi habitaclul unui autoturism care aparţinea unui cetăţean din localitatea Băile Herculane şi pentru care acesta nu avea autorizaţie de deţinere.

„În ziua  de 03.11.2013, ora 18.30  în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I  s-a prezentat la controlul de frontieră  pentru a intra în România cu un autoturism înmatriculat în judeţul Caraş Severin, cetăţeanul român G. Florin, în vârstă de 32 de ani. Observând mai multe componente ale unui aparat electronic în portbagajul autoturismului şi starea de agitaţie a cetăţeanului din localitatea Băile Herculane, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au hotărât să efectueze un control amănunţit asupra documentelor de călătorie şi mijlocului de transport”, precizează comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În urma controlului efectuat de către echipa comună de control  în habitaclul autoturismului aparţinând cetăţeanului român s-au găsit nedeclarate şi alte componente ale aparatului electronic, care după asamblare s-a dovedit a fi un detector pentru metale  feroase şi neferoase. Întrebat de autorizaţia de deţinere a detectorului de metale, G. Florin a prezentat doar o legitimaţie emisă de Asociaţia Căutătorilor de Comori şi Tezaure din România declarând că nu posedă un asemenea document.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră  s-a stabilit că detectorul de metale a fost cumpărat din Serbia şi urmau a fi introdus ilegal  în România cu intenţia de a fi folosit în scop personal de  către cetăţeanul cărăşean.

Având  în vedere că G. Florin a încălcat  legislaţia referitoare la protecţia patrimoniului arheologic naţional poliţiştii de frontieră l-au sancţionat pe acesta  cu amendă în valoare de 25000 de lei, iar detectorul de metale în  valoare de 4500 de lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top