marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

UN CONSILIER LOCAL STRÂNGE SEMNĂTURI PENTRU CA PRIMĂRIA SEVERINULUI SĂ APROBE UN PROIECT DE HOTĂRÂRE

danielConsilierul local Daniel Cârjan demarează o amplă campanie de strângere de semnături de la cetăţenii municipiului Drobeta Turnu Severin pentru susţinerea unui proiect de hotărâre care priveşte aprobarea unui regulament de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari din Turnu Severin şi exercitarea controlului de către compartimentul specializat din cadrul Consiliului Local asupra activităţii acestora.

Acest Regulament de înființare, organizare și funcționare a asociațiilor de proprietari este benefic în primul rând pentru proprietari deoarece crește controlul fiecăruia asupra activității conducerii asociației și stabilește la dispoziția primăriei mecanisme de sancționare a administratorilor vinovați de deficiențe în activitate dar, în același timp, este benefic și pentru conducerea asociațiilor deoarece stabilește cu exactitate actele care trebuiesc întocmite de persoanele care gestionează o asociație de proprietari, este de părere consilierul local Daniel Cârjan.

 “Regulamentul pe care îl propun spre adoptare Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin aduce clarificări foarte importante în ceea ce privește asociațiile de proprietari. Se va înființa Compartimentul de specialitate în cadrul Consiliului Local”, a declarat Daniel Cârjan.

De exemplu: la o asociație de proprietari s-a constatat, prin hotărâre judecătorească, minus în gestiunea fostului administrator pentru perioada 2004 – 2008 de 500 milioane lei vechi. Dacă ar fi existat un regulament și un control financiar contabil la administratorul asociației, în timp util, nu se ajungea în situația în care proprietarii asociației să fie prejudiciați cu 500 milioane lei.

Consilierul local a ales calea strângerii de semnături în ideea că în felul acesta va sensibiliza conducerea Primăriei, care până acum a refuzat să ia în discuţie, în plenul Consiliului Local, acest proiect de hotărâre.

“Nu cunosc motivul pentru care proiectul de hotărâre iniţiat de mine nu a fost supus dezbaterii Consiliului Local de către conducerea Primăriei Drobeta Turnu Severin. Poate din ambiţii politice fiind vorba de o iniţiativă de a mea. Poate din interese existente la vârf. Poate din necunoaşterea legii. Am convingerea că dacă acest regulament al asociaţiilor de proprietari va fi susţinut de către un număr însemnat de locuitori ai municipiului nostru, atunci nici conducerea primăriei nu va mai fi surdă la problemele existente la asociaţiile de proprietari”, a mai spus Daniel Cârjan.

Cetăţenii care vor să susţină această iniţiativă o pot face la sediul PNL de pe strada Traian, fie online pe site-ul www,petitieonline.ro, fie în momentul în care vor fi contactaţi de echipele de voluntari.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top