marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN CONVOI CU AJUTOARE UMANITARE PENTRU SINISTRAŢII DIN SERBIA ŞI BOSNIA-HERŢEGOVINA

Un convoi format din şase autotrenuri încărcate cu ajutoare umanitare pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia-Herţegovina se îndreaptă spre Vama Stamora Moraviţa. Două din autotrenuri s-au alăturat convoiului la Drobeta Turnu Severin mierucir seară şi sunt însoţite de doi angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe „Drobeta”.

convoi

Ajutoarele sunt acordate de Guvernul României de la rezervele de stat şi constau în apă minerală, conserve, pături, saci de dormit.

„Este vorba despre ajutoare de primă necesitate care răspund nevoilor imediate ale populaţiei din ţările afectate, respectiv Bosnia-Herţegovina şi Serbia. Aceste bunuri sunt de circa 50 de tone pentru fiecare din cele două ţări, bunuri care constau în alimente şi produse de primă necesitate pentru populaţia afectată: apă minerală, alimente, pături, saci de dormit. Este un convoi format din şase autotrenuri, trei pentru Bosnia-Herţegovina, trei pentru Serbia”, a precizat lt col. Iulian Ciuru de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, care însoţeşte convoiul.

Conducătorii auto de pe autotrenuri spun că în ciuda distanţei mari până la destinaţie sunt conştienţi că aduc o mână de ajutor unor semeni grav afectaţi de inundaţiile din ultimele zile.

convoi 2

„Oriunde merg, merită să mă duc şi în China. Am încărcat conserve şi saci pentru dormit. Nu ştiu care este situaţia celor din Serbia pentru că sunt numai pe drumuri, tocmai m-am întors din Grecia, dar am auzit ce probleme au”, a spus unul dintre şoferii de tir.  „Eu merg în Bosnia-Herţegovina, este cale lungă, dar pentru sinistraţi se merită să facem un efort chiar dacă este distanţa mare, nu ţinem cont, mergem să-i ajutăm cu ce putem. Au nevoie, în mod special de apă curată. De la Drobeta Turnu Severin am încărcat cu apă minerală , 27 de paleţi”, a spus un alt şofer.  „Mergem în Serbia, la Belgrad să ducem apă minerală pentru sinistraţi, peste 18 tone, 27 de paleţi este încărcătura mea”, a spus un alt şofer.

Din Drobeta Turnu Severin vor mai pleca spre Serbia alte cinci tiruri cu apă minerală, pusă la dispoziţie de Hidroelectrica Porţile de Fier, după cum a anunţat directorul Nicolae Tudorescu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top