vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

UN GEST DE CURAJ RĂSPLĂTIT DE POMPIERII DIN MEHEDINŢI

Un gest de curaj şi inspiraţie făcute de un puşti de doar 12 ani au fost răsplătite astăzi cu multe daruri de pompierii din Mehedinţi. Într-o zi de iarnă, în drumul său spre şcoală copilul a găsit o grenadă pe marginea şoselei. Nu s-a pierdut cu firea, nici nu a luat-o să se joace cu ea. Şi-a dat imediat seama că era un obiect periculos. Şi-a anunţat dascălii, care la rândul lor au sunat la 112 şi au anunţat pompierii.

DSCF4616

Pentru că poate a salvat viaţa unui copil care s-ar fi jucat cu grenada, Adrian Valentin a primit astăzi răsplata gestului său.

„Prin gestul său de curaj el a putut preveni producerea unui eveniment tragic. De aceea, pompierii nu l-au uitat, astăzi se află aici la el pentru a-i aduce cele necesare sărbătoririi Paştelui aşa cum se cuvine atât îmbrăcămintea pe care şi-o dorea să o poarte în ziua de Paşti, cât şi alimente pe care să le folosească cu drag în zi de sărbătoare alături de tatăl său”, a spus Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Adrian povesteşte că imediat ce a găsit grenada pe marginea drumului, a înţeles că obiectul este foarte periculos. Ce a făcut mai departe ne povesteşte singur.

DSCF4611„Când mergeam spre şcoală cu un băiat Staicu, pe lângă un gard, am văzut grenada şi i-am zis lui Staicu <<uite grenada>>. Şi Staicu mi-a zis <<ia o mă>> şi eu n-am vrut. M-am us la doamna dirigintă şi i-am spus să sune la poliţie că am văzut o grenadă. A sunat la poliţie şi m-am dus acolo, de unde au ridicat-o. Au venit şi pompierii şi am dat declaraţie unde am găsit-o, cum am făcut . Mi-am dat seama că este o grenadă după formă, după cui, am mai văzut grenade la televizor. Mi-am dat seama că este periculoasă”, a povestit Adrian.

Pompierii au venit la locul indicat de copil şi au ridicat grenada, care era funcţională şi putea să explodeze. Şeful echipei pirotehnice spune că i-a impresionat gestul copilului, dar mai ales faptul că, într-o zi friguroasă de februarie, copilul era îmbărcat sumar şi cu tenişii rupţi în picioare.

„Adrian a procedat foarte bine, a găsit elementul de muniţie, a anunţat diriginta, apoi ne-a anunţat prin serviciul 112, ne-am deplasat cu poliţia şi am ridicat grenada. Când am ajuns la faţa locului am rămas impresionat , misiunea respectivă se întâmpla undeva prin luna februarie, copilului i se înnodau lacrimile, conştientiza ce i se putea întâmpla, tremura, era foarte sumar îmbrăcat, le-am povestit colegilor mei şi prin bunăvoinţa conducerii ISU şi cu ajutorul colegilor am reuşit să strângem o anumită sumă de bani plutonier”, a spus plutonierul ajutant Troe Fănel, şeful formaţiunii de protecţie civilă.

Tatăl copilului spune că trăiesc împreună din puţinul pe care îl câştigă el. Lucrează noaptea ca paznic la o fermă, de la DSCF4621care primeşte 400 de lei pe lună, ziua la munca câmpului. Bărbatul recunoaşte că nu-i poate asigura lui Adrian un trai decent, iar darurile pompierilor sunt binevenite.

„Mă descurc cu munca cu ziua prin oraş pe aici şi sunt paznic la o fermă noaptea. Reuşesc cât de cât minimul posibil să-i asigur cele necesare lui Adi. Cât pot să fac atâta pot, mai mult nu pot. Ajutorul acesta înseamnă foarte mult pentru noi, dar mai ales pentru copil”, a spus Lucian Bădescu.

DSCF4589Adrian a primit un costum nou de Paşte cu care să meargă la noaptea de Înviere, un trening pe care şi l-a dorit, multe alte obiecte de îmbrăcăminte şi multe alimente şi duciuri cu care să-şi facă masa de Paşte cât mai bogată.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top