luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

UN HIPERMARKET DIN TURNU SEVERIN AMENDAT CU 20.000 DE LEI PENTRU DEPOZITAREA NECORESPUNZĂTOARE A PRODUSELOR DIN CARNE

Un control al Protecţiei Consumatorilor Mehedinţi la hipermarket-urile de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin a scos la lumină grave nereguli în ceea ce priveşte condiţiile de depozitare a produselor din carne şi lactate. Temperaturile mici la care trebuie păstrate aceste produse nu sunt nici pe departe respectate de unii comercianţi.

carne de vitaÎn aceste condiţii nu este de mirare când observăm în vitrinele frigorifice ale magazinelor produse din carne a căror culoare închisă reflectă că nu sunt păstrate în mod necorespunzător. Nu de puţine ori se întâmplă însă ca abia acasă clienţii să constate că au dat banii pe mărfuri stricate.

Un raid al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor efectuat la începutul acestei săptămâni arată că o parte din hipermarket-urile din municipiu nu înţeleg să respecte legislaţia privind protecţia consumatorilor.

„Din păcate la unul dintre ele am depistat aproximativ 600 de kilograme de produse din carne şi carne congelată şi preambalată, care nu aveau trecut niciun preţ. Apoi am depistat în zona unde se primeşte marfa o cantitate de aproximativ 400 de kilograme de carne, produse din carne şi lactate, care era depozitată în condiţii neconforme cu temperaturile înscrise de producător pe ambalaj  (2-6 grade), iar noi le-am găsit la 12-14 grad”

a precizat comisarul şef Felix Manta.

Lucrurile nu se opresc aici pentru că a fost depistat în neregulă chiar şi un distribuitor de produse din carne, care deşi ar fi trebuit să aibă în cabina frigorifică o temperatură de 2-6 grade, în realitate aceasta era de doar 14-16 grade. În acelaşi hipermarket, clienţii erau păcăliţi şi la capitolul „preţuri”, în sensul că un preţ era afişat la raft şi un alt preţ era la casa de marcat.

Pentru neregulile constatate, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Mehedinţi au aplicat amenzi în cuantum de 20.000 de lei.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top