miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

UN MARINAR A MURIT ÎNECAT ÎN PORTUL ORŞOVA DUPĂ CE A CĂZUT DE PE O BARJĂ

Un marinar şi-a pierdut viaţa joi seara, după ce a căzut în apele Dunării de pe o barjă ancorată în Portul Orşova. Un poliţist de frontieră i-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor de la SMURD şi Ambulanţă, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia.

marinar 1

Marinarul, în vîrstă de 53 de ani, din Galaţi, de pe remorcherul „Orăştie”, a căzut în Dunăre joi seara de pe o barjă ancorată în Portul Orşova. Din primele cercetări se pare că bărbatul s-a împiedicat , iar cel mai probabil inima a încetat să mai bată la contactul cu apa rece a fluviului.

Un coleg marinar de pe barjă a sărit imediat în apă pentru a-l salva. Un poliţist de frontieră care se afla în zonă şi un alt marinar au sărit şi ei în ajutor pentru a-l scoate la mal.

marinar 3„Am găsit un om în Dunăre, am sărit să-l scot afară şi l-am masat până au venit colegii de la SMURD. Era un marinar care încerca să-l scoată la mal şi împreună cu un alt marinar am sărit să-l ajutăm fiindcă era epuizat. Căzuse de pe şlep.  Am văzut că nu mai avea puls”, a spus agentul şef adjunct Sebastian Sârbu de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Orşova.

La faţa locului a intervenit şi un echipaj SMURD, care timp de aproape 50 de minute a încercat resuscitarea bărbatului. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia.

 

„Detaşamentul de Pompieri Orşova a fost solicitat pentru scoaterea unei victime din fluviul Dunărea, în dreptul Portului Orşova. Ne-am deplasat cu o autospecială şi un echipaj SMURD. La sosirea la locul intervenţiei, victima era pe malul fluviului Dunărea şi am început manevrele de resuscitare care au durat în jur de 50 de minute. A venit şi un echipaj de la Ambulanţă cu un medic de la Turnu Severin, care a constatat după 50 de minute că persoana este decedată”, a spus împuternict comandant de detaşament Alin Carablaisă de la Detaşamentul de Pompieri Orşova.

marinar 2

„L-am găsit în stop cardio-respirator, începuse SMURD-ul resuscitarea, noi am continuat-o şi resuscitarea avansată, dar fără niun rezultat, semnele morţii instalate”, a precizat medicul Aurora Grămescu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Trupul neînsufleţit al marinarului a fost preluat de serviciul de medicină legală pentru efectuarea necropsiei la Drobeta Turnu Severin. Urmează ca firma pentru care lucra bărbatul să facă propriile cercetări privind împrejurările în care s-a produs evenimentul, care cel mai probabil este catalogat drept accident de muncă.

Nu este primul accident de acest gen care se petrece în Portul Orşova. În data de 10 februarie a.c., căpitanul unei nave sub pavilion bulgăresc a căzut în apele Dunării, în timp  timp ce nava efectua operaţiuni de descărcare îngrăşăminte chimice în Portul Comercial din Orşova. Bărbatul a fost salvat însă de doi docheri, care l-au scos imediat din apă şi i-au acordat primul ajutor.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top