duminică , 11 aprilie 2021
NEWS ALERT

UN NOU SUBPREFECT ÎN MEHEDINȚI: CLAUDIU CHIRIAC, DE LA USR

Județul Mehedinți va avea un nou subprefect, în persoana lui Claudiu Chiriac, de la Uniunea Salvați România. Acesta îl înlocuiește în funcție, cel mai probabil, pe Octavian Tuțu, rămas în funcția de subprefect al județului din perioada guvernării PSD – ALDE, ca urmare a faptului că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a susținut, la vremea respectivă în Parlamentul României, instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban. Membru al partidului ALDE, Octavian Tuțu a rămas în funcție până când alianța PNL, USR, UDMR și-a împărțit funcțiile și a decis că la Mehedinți, PNL-ului îi va reveni în continuare funcția de prefect, deținută și în prezent de Cristinel Pavel, iar USR va primi una din funcțiile de subprefect, pentru care a fost desemnat Claudiu Chiriac. Acesta este licențiat în Științe juridice și în Management Financiar Contabil și timp de zece ani a lucrat în companii naționale și multinaționale. Din martie 2017 deține funcția de președinte al USR Mehedinți, iar din anul 2014 este implicat în Asociația de Turism Montan și Ecologie, SPEO-ALPIN Mehedinți.

Subprefectul numit, implicat într-un incident, în 2019

Claudiu Chiriac a fost în anul 2019 victima unui incident, în urma căruia a acuzat opozanții politici de faptul că l-ar fi agresat în timpul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din anul 2019. Iată comunicatul de presă postat pe pagina de Facebook a USR, la vremea respectivă: „Colegul nostru Claudiu Chiriac, președintele USR Mehedinți, a fost bătut ieri în timp ce împărțea ziarele Alianța 2020 USR PLUS în Drobeta Turnu Severin. Claudiu va depune o plângere penală pe numele celor doi agresori care au tăbărât pe el și l-au lovit la cap cu pumnii și picioarele. După ce l-au bătut cu bestialitate, unul dintre agresori a scos și un briceag și l-a amenințat. Colegul nostru a reușit să se ridice de jos, plin de sânge, și să fugă. Deocamdată nu știm cine sunt agresorii, însă în acest sfârșit de săptămână, unul dintre colegii noștri din USR Mehedinți a fost amenințat de viceprimarul PSD din Drobeta cu bătaia, de față cu poliția locală. În acest moment, colegul nostru Claudiu se află la spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru a-și scoate certificat medico-legal și apoi va merge la poliție să depună plângere. Acțiunile mizerabile la care suntem supuși au un numitor comun: frica vechilor partide politice că pierd puterea. Le este frică de noi, de votul vostru și de viitorul apropiat în care nu vor mai putea fura în voie”, se preciza în comunicatul de presă, din mai 2019.

Austeritate doar pentru popor: Aproape 240.000 de lei, anual, pentru doi subprefecți, în loc de unul, la Mehedinți.

Trebuie spus că Mehedințiul are în acest moment doi subprefecți, o situație care nu a mai fost întâlnită în ultimii ani în județul nostru. În ciuda austerității bugetare de care vorbește și care s-a tradus prin înghețarea veniturilor a milioane de români, actuala alianță de guvernare a ridicat numărul posturilor de subprefect de la unul, la două. Celălalt subprefect al județului a fost numit de PNL, în persoana Doinei Dobre, anul trecut.

Astfel, deși vorbesc de austeritate, actualii guvernanți își permit să plătească, anual, două salarii de subprefecți. Valoarea totală, anuală, a acestor salarii este de aproximativ 240.000 de lei, în care este inclusă și norma de hrană. Salariul total al unui subprefect este de aproximativ 121.000 de lei, anual, cu normă de hrană cu tot și însumează salariul minim net pe economie pe care îl câștigă un muncitor ce lucrează într-o firmă privată timp de 90 de luni, adică aproximativ șapte ani.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top