marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

UN PAS SPRE ÎNFIINŢAREA NOII CAMERE AGRICOLE

cameraAstăzi la Prefectura Mehedinţi a fost ales preşedintele comitetului de iniţiativă, care are rolul de a organiza alegerile pentru viitoarea Cameră Agricolă, care ar trebui înfiinţată în Mehedinţi.

Noua Cameră Agricolă este un organism independent de autorităţile statului, care ar trebui să-i reprezinte pe fermierii din România. Reprezentanţii agricultorilor susţin că acest organism ar trebui să contribue decisiv la dezvoltarea ramurei agricole în România şi de aceea structurile sale trebuie să fie complet depolitizate. Din păcate, tocmai din acest motiv toate încercările de înfiinţare de până acum au eşuat, pentru că de fiecare dată politicul a încercat să-şi impună oamenii în conducerea structurilor de înfiinţare.

La mijlocul anului trecut, în prezenţa unui reprezentant de la Bucureşti, la Direcţia Agricolă Mehedinţi s-a constituit comitetul de iniţiativă al înfiinţării camerelor agricole. Acest comitet trebuia să se implice în organizarea viitoarelor alegeri pentru înfiinţarea Camerei Agricole. Deşi aceste alegeri erau programate să se desfăşoare în toamna anului trecut, totul a fost amânat, se pare tocmai din cauza presiunilor politice, la nivel naţional.

La nivel local negocierile au fost reluate de curând şi după o şedinţă eşuată săptămâna trecută, astăzi la Prefectura Mehedinţi s-au pus la „masa tratativelor” reprezentanţii mai multor asociaţii agricole, alături de reprezentatul Prefecturii Mehedinţi, Consiliului Judeţean, un reprezentant din partea comunelor şi directorul Direcţiei Agricole Mehedinţi, Ştefan Răceanu. Din partea asociaţiilor agricole au fost prezenţi reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor Agricoli Mehedinţi, Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine, Asocaţiei Crescătorilor de Animale, Asociaţiei Crescătorilor de Bovine şi reprezentantul Coperativei Agricultorul, Asociaţiei Profesionale pentru Ameliorarea Animalelor Domestice şi Federaţiei Agricultorilor Mehedinţi.

După discursul prefectului Nicolae Drăghiea, care a vorbit despre importanţa organizării alegerilor pentru Camera Agricolă, participanţii au trecut la propunerea unor nume pentru funcţia de preşedinte al comitetului de iniţiaivă care se va ocupa de organizarea alegerilor pentru înfiinţarea Camerei Agricole. În urma votului secret al celor prezenţi, preşedinte al Comitetului de iniţiativă a fost ales directorul Direcţia Agricole Mehedinţi, Ştefan Răceanu.

Imediat după vot Ştefan Răceanu a declarat că are nevoie de sprijinul tuturor celor care fac parte din comitetul de iniţiativă pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor pentru viitoarele structuri ale Camerei Agricole.

Cel mai probabil, în toamna acestui an, mii de agricultori din Meheidnţi vor fi chemaţi la urne pentru a-l alege pe cel care va fi noul preşedinte al Camerei Agricole Mehedinţi.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top