miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

VÂNZĂTORI DE MERE, PĂSTÂRNAC ŞI ARPAGIC, AMENDAŢI DE POLIŢIŞTI ÎN PIEŢE

Peste 300 de amenzi au dat poliţiştii din Mehedinţi în două zile comercianţilor din pieţe, valoarea sancţiunilor depăşind 170 000 de lei, între aceştia fiind comercianţi de păstârnac, mere şi arpagic.

Într-un comunicat de presă remis vineri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie al judeţului Mehedinţi se arată că în zilele de 10 şi 11 aprilie, poliţiştii s-au axat pe “prevenirea şi combaterea comerţului illicit în pieţe şi zonele adiacente şipe segmentul stradal.” Rezultatele? “Au fost aplicate 322 sancțiuni contravenționale în valoare de 170.249, au fost ridicate în vederea confiscării 4.460 de țigarete, 2 litri alcool, 43 kg produse alimentare, 27 bucăți produse nealimentare în valoare de 4.614 lei și au fost constatate 6 infracțiuni.”

DSC00799 La capitolul exemple ale celor care au încălcat legea şi au fost amendaţi găsim cazul unui bărbat din Vânători care vindea produse agroalimentare în piaţa din Orşova. Poliţiştii l-au amendat pentru că nu avea acte pentru 12 kilograme de mere. Tot
mere transporta cu maşina personal un alt bărbat din Orşova, 22 de kilograme de data aceasta. Şi el a fost amendat pentru că nu avea acte.
De la mere, poliţiştii au trecut la arpagic. O femeie din Drobeta Turnu Severin a fost amendată pentru că printer alte produse agroalimentare pe care le avea la vânzare, nu avea acte pentru patru kilograme de arpagic. La Orşova este Raiul bişniţarilor se pare, din moment ce tot acolo a fost depistată o femeie care avea la vânzare şapte kilograme de păstârnac fără acte. Şi ea a fost amendată.
În cadrul aceleiaşi acţiuni poliţiştii au găsit şi confiscat alcool, ţigări şi lemn de foc pentru care comercianţii nu aveau acte de provenienţă, evident, acestea fiind şi produsele comercializate illegal pentru care s-au dat cele mai mari amenzi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top