luni , 29 noiembrie 2021
NEWS ALERT

VÂRSTNICII S-AU ÎNGHESUIT LA DROBETA TURNU SEVERIN SĂ PRIMEASCĂ UN PACHET DE ALIMENTE DE CRĂCIUN

Peste 800 de pensionari înscrişi la mai multe asociaţii din Drobeta Turnu Severin s-au îmbulzit miercuri la intrarea în Sala Polivalentă din municipiu pentru a primi câte un pachet cu alimente de Crăciun, oferit de municipalitate, costul unui pachet fiind de 30 de lei.

_DSC0101Pensionarii s-au strâns începând cu ora 9 în faţa Sălii Polivalente din Drobeta Turnu Severin, unde fuseseră anunţaţi că se vor distribui pachetele cu alimente. Reprezentanţii Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin i-au strigat pe pensionari pentru a intra în clădire de pe listele primite de la asociaţiile de pensionari din municipiu.

Bătrânii s-au îmbulzit la intrare de teamă că nu îşi aud numele când sunt strigaţi şi astfel vor rămâne afară şi nu vor primi alimente, neînregistrânsu-se însă incidente.

În mulţime, o bătrână de 79 de ani a reuşit să intre după ce s-a plâns că nu aude jandarmilor şi poliţiştilor locali veniţi să asigure liniştea şi ordinea publică.

_DSC0121„Nu ştiu de ce nu mă lasă să intru, nu prea aud şi nu auzii dacă mă strigară sau nu. Pentru un amărât de pachet stau, ce şi ce, să pui acolo pe masă în ziua de Crăciun.”, a declarat plângând, Elena Aldea, înscrisă la Asociaţia Concordia, adăugând că are o pensie de handicap în valoare de 230 lei.

Alţi bătrâni au venit cu cărucioarele să care plasa cu alimente pregătită de municipalitate, plângându-se că distribuirea pachetelor se face la Sala Polivalentă aflată la marginea oraşului, pe Serpentina Roşiori şi este departe de casele lor.

„Sunt de la Asociaţia CFR. Am venit să iau şi eu un pachet pentru mine şi bărbatl meu că sunt înscrisă de 20 de ani, am cotizat la asociaţie şi n-am primit şi eu niciodată pachet. Am zis să iau şi eu să văd ce conţine pachetul ăsta. După 40 de ani de muncă am o pensie de 390 de lei, sunt bolnavă. Soţul are piciorul amputat, n-are certificat de handicap şi lupt ca să i-l iau. Trebuia să dea la asociaţii mai bine decât să ne pună pe drumuri pe aici să stăm înghesuiţi.”, a declarat Margareta Calagiu.

După ce li s-a făcut accesul în Sala Polivalentă, vârstnicii au ascultat discursurile primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe (PDL), al preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD) şi al preşedintei Organizaţiei de Pensionari a Partidului Social Democrat Mehedinţi, Ecaterina Motoargă, după care fiecare a trecut să-şi ia pachetul.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Drobeta Turnu Severin, municipalitatea a alocat 150 000 lei pentru 5 000 de pachete cu alimente, costul unuia fiind de aproximativ 30 de lei.

În cursul zilei de miercuri au primit pachetele cu alimente doar 850 de vârstnici, urmând ca în zilele următoare să fie distribuite şi celelalte.

_DSC0168„O acţiune caritabilă, pe care Primăria o face în fiecare sfârşit de an. Încercăm prin acest mic ajutor să mai îndulcim viaţa celor care au dificultăţi financiare. În principal, în sală, sunt pensionari, au fost aleşi de asociaţiile de pensionari, pe criteriul dificultăţilor materiale prin care trec.”, a declarat viceprimarul municipiului Dr Tr Severin, Marius Screciu.

Fiecare pachet a conţinut o pungă de zahăr, una de făină, o pungă de orez, o pungă de paste făinoase, câte o franzelă, o sticlă de suc şi o felicitare de Crăciun semnată de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin şi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Împărţirea ajutoarelor de Crăciun s-a făcut în prezenţa a zece jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi şi 12 poliţişti locali.

Oana Mitu

Corina Macavei

_DSC0146

_DSC0153

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top