joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

VARUJAN VOSGANIAN: „PSD şi Guvernul Ponta vor să închidă RAAN”

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Varujan Vosganian a fost prezent miercuri, în judeţul Mehedinţi, unde a avut o întâlnire cu membrii Organizaţiei PNL Mehedinţi cu privire la strategia alegerilor europarlamentare. La Drobeta Turnu Severin, liderul PNL a vorbit despre lipsa de interes şi de viziune a Partidului Social Democrat cu privire la situaţia Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare şi a energiei nucleare, arătând că PSD şi Guvernul Ponta vor să falimenteze Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare.

conf vVarujan Vosganian a arătat în cadrul unei conferinţe de presă că strategia de reindustrializare a României promovată de liderul liberal, în calitate de ministru al Economiei a fost abandonată, deşi avea recunoaştere în plan european. Consecinţa abandonării strategiei este că la momentul actual nu mai există o corelare între strategia energetică şi cea industrială, aducând astfel, la faliment zona de producţie de energie electrică, bazată pe cărbune. De altfel prim-ministrul Victor Ponta a arătat la rândul său, în urmă cu trei săptămâni la Drobeta Turnu Severin că pentru reactoarele 3 şi 4 nu s-au găsit investitori, în vederea continuării programului de energie nucleară, deşi Executivul şi-a asumat continuarea lui prin programul de guvernare.

„Guvernul a abandonat complet programul nuclear. Eu cred că în continuare, programul nuclear este o şansă pemntru România. Împreună cu colegii mei, din Ministerul Economiei, noi lăsasem contractele încheiate pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Dintr-o foarte proastă administrare şi din dispreţ faţă de investitori, după 2009, aceştia au plecat, iar după 2009 nu au mai fost identificaţi alţi investitori. Abandonarea programului nuclear este o eroare strategică şi din acest punct de vedere cred că grăbirea falimentării RAAN-ului în ideea că nu mai are niciun partener în viitor pentru producerea energiei nucleare bazată pe apa grea, este după opinia mea, pripită, o greşeală cu consecinţe foarte grave.”, a declarat miercuri, Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a mai explicat că prin declanşarea procedurii de insolvenţă la RAAN, PSD şi Guvernul urmăresc falimentarea companiei, ceea ce atrage dezastrul în Drobeta Turnu Severin şi în judeţul Mehedinţi.

„Severinenii trebuie să ştie foarte clar. PSD şi Guvernul vor să închidă RAAN. Să nu ne mai ascundem după deget. PSD doreşte să închidă RAAN. Insolvenţa aceasta nu este făcută, aşa cum am făcut-o eu la „Oltchim” şi cum am oprit lichidarea de la „Aversa”. „Aversa” funcţionează în continuare, slavă lui Dumnezeu! Nimeni nu-şi mai aduce aminte că am salvat din morţi această companie, „Oltchim” era în agonie, l-am salvat atunci, între timp lucrurile nu mai merg aşa cum trebuie, dar la RAAN insolvenţa este să meargă la lichidare, nu ca să meargă către restructurare. Dacă cineva îşi face vreo iluzie că Guvernul are vreun program, în care prin insolvenţă să se treacă la rentabilizare şi la restructurarea RAAN se înşeală. Guvernul doreşte să-l închidă.”, a declarat Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că autorităţile locale sunt cele care trebuie să intervină pe lângă ministrul de resort, respectiv ministrul Economiei, pentru a afla care sunt costurile pe care trebuie să le suporte judeţul prin închiderea RAAN. Cele mai mari probleme legate de o asemenea măsură sunt legate de locurile de muncă şi alimentarea cu energie termică a oraşului.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top