duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

VESTE PROASTĂ PENTRU CEI CARE VOR SĂ FACĂ ŞCOALA DE ŞOFERI, DUPĂ 1 IULIE

Schimbătile legislative care intervin de la 1 iulie vor face ca preţurile de şcolarizare pentru cei care vor să facă şcoala de şoferi să crească cu până la 30%.

scoalaDe la 1 iulie, instructorii şcolilor de şoferi nu vor avea voie să facă mai mult de 210 ore pe lună. Asta înseamnă o medie de 10 ore pe zi, timp de 5 zile pe săptămână, adică mult mai puţin decat muncesc acum când îi şcolesc pe elevi inclusiv sâmbăta şi duminica. Instructorii auto sunt de părere că limitarea numărului de ore pe lună, la 210 va duce la scăderea veniturilor acestora. Practic, într-o lună, aceştia ar câştiga un salariu de doar 1500 lei, în condiţiile în care, în prezent, un instructor poate să muncească ca să-şi poată face un salariu mai mare.

În aceste condiţii, şcolile de şoferi se văd nevoite să suplimenteze personalul şi să majoreze tarifele. Pe lângă faptul că vor plăti mai mult ca să învete sa conduca, viitorii cursanti vor mai avea o problema. Orele de ieşire la stradă trebuie stabilite cu precizie.

Noile reglementări sunt impuse de Autoritatea Rutieră Română care vrea să ştie exact în ce perioadă şi câte ore de practică fac în timpul şcolii viitorii conducători auto. (O.M)

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top