luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

VESTUL SĂLBATIC ÎN MEHEDINŢI: RECOLTELE DIN SUDUL JUDEŢULUI STRÂNSE SUB PAZĂ

Recoltele din sud03-furt-porumbul judeţului Mehedinţi strânse de pe câmp de fermieri cu pază şi sub protecţia poliţiştilor. 

Totul se întâmplă după ce sute de rromi din satele Gârla Mare şi Gruia au intrat pe terenurile agricole. Cu cai şi căruţe, rromii spun că strâng, din cauza sărăciei ce a rămas în urma combinelor. Fermierii susţin însă că aceştia se expun unui pericol foarte mare pentru că pot fi loviţi de combine, iar angajaţii lor îşi riscă libertatea.

Fermierii care au recoltat duminică porumbul în zona localităţii Gârla Mare nici au a intrat bine cu combina în lan că sute de romi cu cai şi căruţe au venit să strângă ce rămânea în urma utilajelor. Rromii spun că sărăcia îi împinge să se expună pericolelor.

Ca să-i stăvilească pe roomi, fermierii au chemat şi poliţiştii. Ei spun că sunt situaţii în care rromii au intrat în urmă cu ceva timp în lan, au culcat porumbul pe care combina nu îl mai poate recolat, iar în urma ei porumbul este luat de rromi.

Din cauza acestei situaţii în Mehedinţi au existat şi două incidente grave. O femeie a fost ucisă pentru că a stat în spatele unei combine şi şoferul acesteia nu a văzut-o, iar un bărbat a fost rănit şi a ajuns la spital după ce un  fermier  l-a lovit cu combina. Fermierul este acum arestat pentru 2 de zile.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top