miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

VETERANUL POLIŢIEI ORŞOVENE, COMISARUL ŞEF MARIN CÎRSTOIU, IESE LA PENSIE

Emoţii mari astăzi în şedinţa Consiliului de Conducere a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi. Şeful IPJ Mehedinţi i-a înmânat adjunctului Poliţiei din Orşova, comisarul şef Marin Cîrstoiu, o diplomă din partea chestorului şef Petre Tobă pentru „recunoaşterea activităţii profesionale”.

ponea cu cirstoiu 1

Ceea ce părea a fi o şedinţă obişnuită a Consiliului de Conducere a Poliţiei mehedinţene s-a transformat într-un eveniment emoţionant atât pentru comisarul şef Marin Cîrstoiu, cât şi pentru colegii lui poliţişti.

Comisarul şef Marin Cîrstoiu se retrage peste câteva zile la pensie, însă nu a bănuit o clipă ce surpriză îi pregătise astăzi conducerea inspectoratului. Şeful IPJ Mehedinţi, comisarul şef Ştefan Ponea, i-a înmânat o diplomă din partea şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul şef Petre Tobă pentru recunoaşterea activităţii profesionale. Nu toţi poliţiştii care se retrag la pensie au parte de o asemenea onoare, astfel că momentul a fost cu totul special pentru un om care a slujit timp de 27 de ani Poliţia Română.

diploma 1Aplauzele şi felicitările colegilor au venit să întărească faptul că activitatea sa a fost încununată de succese. Cele trei stele de comisar şef de pe fiecare umăr îi amintesc  acum de responsabilităţile câştigate de-a lungul anilor. După ce a absolvit Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, a fost încadrat în mai 1986 la Poliţia din Orşova, unde a ocupat pe rând diverse funcţii, de la simplu ofiţer de poliţie judiciară, şef  birou ordine publică până la adjunctul poliţiei Orşovene (din 1996 şi până în prezent). Pe parcursul activităţii a fost apreciat întotdeauna numai cu calificativul de “Foarte Bun”.

„Mă bucur că munca mea a fost apreciată de şefii şi colegii mei şi, nu în ultimul rând,  de inspectorul general, dl chestor şef Petre Tobă. Munca în poliţie înseamnă în fiecare zi ceva nou, imprevizibil, dar peste toate cred că dacă nu îţi place să lucrezi cu oamenii, nu ai ce să cauţi în meseria asta. Se face cu braţul, cu mintea şi cu foarte mult suflet”, spune comisarul şef Marin Cîrstoiu, care nu s-a obişnuit încă cu ideea că din data de 24 noiembrie va deveni pensionar.

Momentul despărţii de comisarul şef  Cîrstoiu nu a fost unul uşor nici pentru colegii lui, dar mai ales pentru şefii Poliţiei mehedinţene, care se bazau pe experienţa acestuia la Poliţia din Orşova.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top