marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

VEZI CARE ESTE SECRETUL VIEŢII CELUI MAI LONGEVIV BREZNICEAN, CARE A AJUNS LA VENERABILA VÂRSTĂ DE 100 DE ANI

A traversat trei regimuri, s-a întors nevătămat din război, iar astăzi, 17 aprilie, a împlinit un secol de viaţă. Este vorba de Gheorghe Ştefan, cel mai vârstnic locuitor al comunei mehedinţene Brezniţa Ocol.

veteran

A fost petrecere mare astăzi în familia Ştefan din Brezniţa Ocol. Nea Gheorghe a împlinit 100 de ani, eveniment la care au ţinut să participe toate rudele, vecinii, prietenii, dar şi primarul comunei. Şi fiindcă este veteran de război,  şi preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Mehedinţi, Dumitru Petcu, a fost prezent la eveniment, ocazie cu care i-a oferit o diplomă de excelenţă.

deschidere

Nea Gheorghe nu prea mai vede, nu mai aude bine, dar încă mai dă cu sapa prin grădină. De altfel, fiul său, Ionel Ştefan, crede că tocmai munca a fost cea care l-a ţinut pe tatăl său în viaţă până la această etate.

„Eu sunt foarte emoţionat în momentul de faţă, sunt fericit că este în viaţă, se descurcă, n-a creat probleme. A fost în război, a avut noroc, s-a întos nevătămat . După festivitate se va duce în grădină, pe o parte le taie, pe o parte le pune pentru că dacă nu prea mai vede, dar nu stă absolut deloc. Eu sunt convins că munca este secretul unei vieţi sănătoase”, spune fiul său,  Ionel Ştefan, în vârstă de  75 de ani.

buletinul

Care este secretul celor 100 de ani?

Nea Gheorghe crede că a reuşit să ajungă la această vârstă frumoasă pentru că nu a consumat băuturi alcoolice şi fiindcă a fost un om cinstit.

„Am avut o viaţă bună, am lucrat la Finanţe, prima dată când m-am liberat am fost secretar la primărie, după aceea perceptor, inspector financiar, făceam impunere la doctori, la cizmari, la toţi meseriaşii , verificam negustorii, făceam depozitul la vin, însă eu nu am băut. Am fost mulţumit cu ce mi-a dat statul. Secretul? Nu am băut, am fost cinstit, nu am furat.  Acum, îmi doresc să fău sănătos”, ne-a spus sărbătoritul.

Întotdeauna nea Gheorghe a fost perceput de vecini ca un om echilibrat, un om de la care întotdeauna au primit un sfat bun. Acum, la aniversarea celor 100 de ani, vecinii şi rudele i-au umplut curtea şi i-au cântat la „La Mulţi Ani” în jurul tortului.

vecina

„A fost cel mai echilibrat om din vecinii noştri din toate punctele de vedere a fost echilibrat, nu s-a certat cu vecinii. Noi îţi urăm <<La mulţi ani fericiţi şi sănătate>>. Eu sunt aici lângă mata de aproape 40 de ani, am trăit împreună liniştiţi, fericiţi şi ne-am înţeles, nu ne-am supărat, nu mai jignit niciodată, te-am considerat părintele meu. Dumneata eşti un exemplu aici, a ocupat multe funcţii de conducere, a fost în parohia bisericii,  a fost şef mare pe la CAP, de când a ieşit la pensie a fost omul de bază al comunei”, a spus Janeta Drăghici, nepoată după soră.

„Eu sunt coleg cu băiatul dumnealui , am lucrat în Direcţia Sanitară din anul 2000 şi mi-am dat seama că fiul dumnealui fiind un om deosebit aşa este şi tatăl lui. Mă gândesc la asta fiindcă a ştiut să-l crească, să-l îndrume în viaţă şi a ajuns la această onorantă vârstă, de 100 de ani. Domnul Gherghe este un om harnic, destoinic, după felul cum arată casa, curtea curăţată, animalele sănătoase”, a spus Ion Panait, invitat la eveniment.

presedintePreşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Mehedinţi, Dumitru Petcu, a ţinut să fie prezent la eveniment, oferindu-i camaradului de război o diplomă de excelenţă: „E mult de când îl cunosc, din 41-43 când eram la regimentul 37 Artilerie, pe urmă dânsul a plecat la regimentul 1 Artilerie şi a terminat războiul pe la un regiment de marină. Vârsta de 100 de ani e un dar dumnezeiesc, mulţi şi-ar dori să ajungă această vârastă, dar puţini se păstrează ca să ajungă la vârsta asta. Înseamnă că domnul Gheorghe a fost un om cumpătat, muncitor, cinstit şi a ajuns la această vârstă de 100 de ani la care foarte mulţi dorim să ajungem”.

Şi primarul din Brezniţa Ocol i-a oferit lui nea Gheorghe, cel mai vârstnic locuitor al comunei, o diplomă şi o şampanie.  „Este cel mai vârstnic cetăţean din comună, ne bucurăm că am fost invitaţi şi de acest eveniment care are loc pe raza comunei noastre. Domnul Ştefan Gheorghe a împlinit un secol de viaţă, este o onoare pentru mine să particip la acest eveniment”, a spus primarul comunei, Cătălin Drăghici.

Corina Macavei, Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top