duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

VICEPRIMARUL COMUNEI TÂMNA A FOST GĂSIT INCOMPATIBIL

aniPotrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate, viceprimarul comunei mehedinţene Tâmna a fost găsit incompatibil, alături de alţi 13 aleşi locali, respectiv opt viceprimari, un fost viceprimar, doi primari şi doi consilieri locali.

Ilarie Căpitanu, viceprimarul comunei Tâmna s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 20 iunie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și calitatea de titular în cadrul Întreprinderii individuale „Căpitanu N. Ilarie”, încălcând astfel din Legea nr. 161/2003, precizează ANI.

Viceprimarul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, „Funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu: funcţia de  administrator, membru al consiliului de administraţie  la societăţile comerciale, precum şi la instituţiile publice; calitatea de comerciant persoană fizică”, iar „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat  încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top